Populære sporter
All sport
Vis alt

Verdensmester-kjæresten om nesten-krasjet: – Veldig skummelt

Lisa Amdam Tetlie

Oppdatert 07/03/2023 klokken 16:52 GMT+1

Aleksander Aamodt Kilde kjørte inn til overlegen seier lørdag, men fredag ble historien en annen. Nestenulykken så skummel ut for mange – også for alpinist og kjæreste Mikaela Shiffrin.

Her går det nesten galt for Kilde: – Oi, oi, oi!

Aleksander Aamodt Kildes storseier lørdag og Lucas Braathens solide tredjeplass søndag kronet årets Kitzbühel for de norske i 2023.
Men en ting vakte oppsikt, da Aamodt Kilde kjørte sitt første løp i prestisje-utforen fredag. Med enorm hastighet og et litt for langt hopp, ble det noen skumle sekunder for nordmannen som så til å kræsje rett i sikkerhetsnettet. Mot alle odds klarte 30-åringen å styre unna nettet, og med det en stygg ulykke i samme slengen.
Verdensmester og OL-mester i alpint og kjæreste Mikaela Shiffrin så hendelsen fra Cortina, hvor hun søndag havnet på fjerdeplass bak en historisk Ragnhild Mowinkel.
– Det var så sykt. Jeg vet ikke om der er ord. Han var helt syk i det første racet, så det var skummelt å se og veldig skummelt for han å gå gjennom, sier Shiffrin om kjæresten til .
Se intervjuet med Aamodt Kilde etter nesten-ulykken her.
picture

Kilde til Discovery: – Glad jeg klarte å fullføre

– Nære på

Selv forklarer hovedpersonen nesten-fallet til Discovery. Med veldig høy fart inn på traversen og et litt for langt hopp, havnet han bakpå og det så ut til å kunne gå galt for mannen med 17 verdenscup-seiere.
– Jeg prøvde å jobbe med terrenget. Det var skikkelig nære på, men jeg klarte det. Jeg er glad jeg kom i mål, sa Aamodt Kilde selv til Discovery.
Lørdag ble en annen historie for 30-åringen, som suverent vant løpet. Han ble med det første nordmann til å vinne lørdagsetappen av utforen i Kitzbühel. Shiffrin er imponert over lørdagens løp og storseieren til partneren.
– I går lappet han alt sammen igjen. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Helt utrolig. Det var så kult å se løpet hans. Vi så bare opptak av det, som var bra, for det var mye mindre nervepirrende å se det sånn, sier alpinisten med to gullmedaljer fra OL og seks fra verdensmesterskapet.
Se nestenulykken i toppen av saken.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame