Nordmannen leverte imponerende nedover Die Streif fra start, og ledet klart ved de første mellomtidene.
På det meste ledet han med hele 1,24 sekunder på Matthias Mayer, og selv om forspranget minsket noe ledet han med solide 67 hundredeler i mål.
Alpint
Mowinckel med helomvending – Utelukker ikke OL i 2026
14/06/2022 PÅ 07:04
Dermed ligger Kilde godt an til en ny topplassering i utfor, etter to seire tidligere i sesongen. Etter 22 startende ligger fortsatt Kilde i tet, med den franske veteranen Johan Clarey 42 hundredeler bak.
– Det var helt vilt. Herregud. Er det mulig. Det flyter bra om dagen. Jeg hadde helt vanvittige rakettski i dag. Det var fantastisk å kjøre. I går klarte jeg knapt å kjøre en sving, men i dag svinger det. Så treffer jeg bra på de portene jeg hadde lagd en god plan. Jeg tenkte bare å gå for det. så håper jeg det holder. Man vet aldri i Kitzbühel, men det føles bra, sa Kilde til NRK etter målgang.
Han fortalte at han var mer nervøs da han ventet i målområdet enn da han skulle sette utfor.
– Det er et av de største rennene man kan vinne. Det er Kitzbühel, rå forhold, vanskelig vær. At jeg klarer dette setter jeg høyt på lista over ting jeg har klart tidligere.
LES OGSÅ: Forbløffer også seg selv
Til tross for fjorårets skade hadde Kilde allerede vunnet fem renn i verdenscupen denne sesongen før han satte utfor i Kitzbühel.
– Utgangspunktet er bra. Jeg har aldri vært i så bra form inn mot Kitzbühel, og det er godt tegn, sa Aamodt Kilde i forkant av rennet.
Fra start nummer elleve i den legendariske østerrikske løypa skulle Kilde ha gode muligheter, for det var tegn til at løypa ble litt raskere utover i rennet.
Og Kilde tok sats fra start. Han ledet gjennom hele løypa, og var enorm i starten. Ledelsen holdt hele veien og i etterkant var det ingen som var i nærheten av å matche helheten i Kildes gjennomføring.
Henrik Røa var norges andre innslag i Østerrike, men hektet dessverre i en port og fikk ingen godkjent tid.
Alpint
Planlegger storslalåm-comeback – sikter seg inn på ny kanonsesong
07/06/2022 PÅ 06:14
Alpint
Mowinckel vant super-G-finalen og havnet på sjelden norsk liste: – Dette var deilig!
17/03/2022 PÅ 10:58