Det bekrefter Norges Skiforbund i en pressemelding til NTB tirsdag.
Jansrud står over Sölden-åpningen for å prioritere fartsrennene nærmere jul. Jansrud vil ikke være til stede i Østerrike denne uken.
Alpint
Karrierebeste i verdenscupåpningen
9 TIMER SIDEN
Med Jansrud borte stiller Norge med Leif Kristian Nestvold Haugen, Henrik Kristoffersen, Aleksander Aamodt Kilde, Rasmus Windingstad, Bjørnar Neteland, Marcus Monsen og debutant Fabian Solheim i søndagens storslalåmrenn for menn.
– Sölden kommer alltid tidlig, men det er godt at vi får en «smakebit» på hva som venter oss i sesongen. Vi håper på så rettferdige forhold som mulig for deltakerne, og at flest mulig av våre nest beste klarer å komme seg til finaleomgangen, sier sportssjef Claus Ryste.
Ragnhild Mowinckel, Mina Fürst Holtmann, Maren Skjøld, Kristin Lysdahl, Kristine Haugen og Thea Stjernesund utgjør det norske kvinnelaget. Sistnevnte debuterer i verdenscupen lørdag.
Rennene på Rettenbach-breen har i de senere årene markert starten på verdenscupsesongen i alpint. Lørdag 27. oktober kl. 09.45 og 12.45 er det storslalåm for kvinner, og søndag er det mennenes tur kl. 09.45 og 12.45. Begge konkurransene ser du på Eurosport Player og Eurosport 1.
(©NTB)
Alpint
Fire norske til finaleomgangen
11 TIMER SIDEN
Alpint
Kjenner på nervene før comebacket
12 TIMER SIDEN