– Dette er bare trist. Nærmest sjokkartet, utbrøt Discoverys kommentaror Kenneth Fredheim idet Mikaela Shiffrin kjørte ut tidlig i løpet.
Amerikaneren ble sittende i bakken lenge etter exiten, tilsynelatende utrøstelig, og TV-bildene viste etter hvert at flere fra det amerikanske støtteapparatet kom opp til Shiffrin. En liten halvtime etter at amerikaneren kjørte ut, kunne vi se at hun ble geleidet ut av området nede på sletta.
Beijing 2022
Fire medaljer og Jansrud-comeback: Slik var OL for alpinistene
20/02/2022 PÅ 19:20
I likhet med storslalåm-løpet mandag, kjørte Mikaela Shiffrin ut allerede etter den fjerde porten under slalåmen. Det skjedde også kort tid etter at Petra Vhlova, som i likhet med Mikaela Shiffrin var regnet som en av storfavorittene før konkurransen, kjørte inn til en skuffende tid.
Alpinlegenden Lindsey Vonn delte noen støttende ord på Twitter i retning landskvinnen etter slalåmskuffelsen.
– Jeg har hatt det bedre enn jeg har det nå, det må jeg si. Jeg trengte en pause oppe i bakken for å prøve å prosessere hva jeg har gjort feil, ikke bare i løpet, men også gjennom dagen. Jeg trodde jeg gikk inn i løpet med en god mentalitet, men det gjorde jeg visst ikke, sa en tydelig knust Shiffrin til Discovery etter 1. omgang.
Se intervjuet med Shiffrin her. Saken fortsetter under videoen.

Stjernen satt en halvtime i bakken etter ny exit: – Jeg trengte en pause

– Et vanvittig press

I studiopraten etter omgangen prøvde kommentatorduoen Kenneth Fredheim og Tom Stiansen å sette ord på stjerneexiten.
– Dette er alpinsportens superstjerne. Hun har et helt vanvittig press på seg, så skjer dette her. Det er vondt å se. Hun snuser på Ingemark Stenmark sin rekord, så hun slår tilbake, det er helt sikkert, understrekte Stiansen.
– Shiffrin kjører stort sett aldri ut, så gjør hun det to ganger på rad i OL. Det er helt klart noe mentalt, fortsatte Fredheim.
Se exiten til Mikaela Shiffrin her. Saken fortsetter under videoen.

Ny sjokk-exit for superstjernen – sønderknust i bakken

Norsk skuffelse

Norge stilte med tre kort på hånden under slalåmen, men verken Mina Fürst Holtmann, Maria Tviberg eller Thea Louise Stjernesund nådde helt opp i 1. omgang. Mens Fürst Holtmann og Thea Louise Stjernsund kjørte inn drøye to sekunder bak, kjørte Maria Tviberg – i likhet med superstjerne Mikaela Shiffrin – ut av løypen.
Fürst Holtmann er beste norske på en 18. plass etter den første omgangen. Stjernesund ligger på 19. plass.
Thea Louise Stjernesund erkjenner overfor Discovery at hun slet med å følge tempoet i løypa.
– Nå ble jeg skikkelig sliten. Jeg blir ikke helt med på tempoet. Litt sliten i dag. Jeg synes det var høvelig greit. Nå får vi bare kjøre så raskt jeg kan i den andre, var dommen fra Stjernesund.
Discovery-kommentator Kenneth Fredheim medelte etter omgangen at han hadde større forventinger til de norske.
– Skuffende norsk innsats i dag. Det er ganske langt opp for de norske. Nesten åtte tideler opp til en topp ti-plassering. Vi var realistiske før rennet, men dette var litt under pari.
Finaleomgangen ser du fra klokken 06:45 på TVNorge og discovery+!
Se hva Maria Tviberg sa til Discovery etter at hun kjørte ut:

OL-debutanten kjørte ut: – Jeg er ikke trygg nok

Beijing 2022
Prøvde å snakke ned medaljesjansene: – En lettelse å klare det
20/02/2022 PÅ 07:26
Beijing 2022
Beijing 2022 : Highlights - Mixed Parallel Team Finals
20/02/2022 PÅ 03:30