Populære sporter
All sport
Vis alt

Lar seg ikke prege av presset etter VM-gullet – nå vil Foss Solevåg ha edelt OL-metall

Andreas Hopen

Publisert 31/01/2022 klokken 06:54 GMT+1

Sebastian Foss Solevåg kronet fjorårssesongen med VM-gull i Cortina. Nå reiser han til OL med mer press enn noen gang.

Merker økt forventningspress etter VM-gullet – nå jakter han OL-suksess

Slalomdelen under VM i Cortina ble en stor norsk suksess med gull til Sebastian Foss Solevåg og bronse til Henrik Kristoffersen. Det ble Norges første gull siden Tom Stiansen tronet øverst på pallen under VM i Sestriere i 1997, og norges første medaljer siden Lasse Kjus i 1999.
Denne sesongen har Foss Solevåg merket forventningspresset som kommer med å være verdensmester.
– Jeg merker at det forventes mer av meg, og jeg ønsker ikke å skuffe folk. Samtidig er det jeg som har høyest forventninger til meg selv, sier Foss Solevåg til Discovery.
Se intervjuet i toppen av saken.
På tross av det økte forventningspresset fra omgivelsene føler ikke 30-åringen at det tynger han på noen måte.
– Foreløpig har det vist seg at jeg takler press bedre enn andre, så jeg ser på det som en av mine sterkere sider, fortsetter verdensmesteren.
Norge har ikke tatt OL-gull i slalom siden «Finken» Under OL i Pyeongchang for fire år siden tok Foss Solevåg en bronse i mixed, en øvelse som den gang var ny på OL-programmet. Under lekene i Beijing ønsker sunnmøringen å hente hjem flere medaljer.
– Jeg har lyst på flere medaljer. Når man er fra Norge er det bare medaljer som gjelder, så jeg reiser til Kina for å vinne medaljer, sier Foss Solevåg til Discovery.

Usikkerhet kan være fordel

Når alpinistene reiser rundt i verdenscupen er det stort sett kjente fjell og løyper de møter. I Kina derimot er det en løype ingen av de utenlandske utøverne har prøvd før. Det er en uvant situasjon.
– De to rennene jeg vant i 2021 var i nye traseer, så statistikken min er bra der. I tillegg er jeg så god på ski og har en rutine som trolig gjør at jeg bruker mindre energi på det enn andre, mener Foss-Solevåg.
– Kan det være en fordel for deg at det er nye traseer som ingen har fått testet?
– Absolutt.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame