Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud ble overrasket av Federer i lunsjen: – Alle stirret

Eirik Fure

Oppdatert 25/05/2017 klokken 00:46 GMT+2

Casper Ruud blir sett på som et av verdens største tennistalenter, men føler seg liten når Roger Federer er i samme rom.

Casper Ruud

Foto: Scanpix

PARIS (Eurosport.no):
Casper Ruud er i disse dager i Paris for å kvalifisere seg inn til hovedturneringen i French Open. Onsdag fra rundt klokken 13.00 til 14.00 vil han trolig komme i gang med sin andre kvalifiseringskamp.
Se kampen på Eurosport Norge og Eurosport Player.
Med seier der vil han være et skritt nærmere å møte de største gutta som Andy Murray, Rafael Nadal og Novak Djokovic. Tirsdag formiddag hadde verdensener Murray booket treningstid inne på anlegget i likhet med andre stjerner som Marin Cilic, Jack Sock og hjemmehåpet Lucas Pouille.
Se kvalifiseringen i French Open med norsk kommentator: Skaff deg tilgang til Eurosport Player
Selv om Ruud regnes som et av verdens største tennistalenter, føler Snarøya-gutten seg av og til liten i en stor tennisverden. Den følelsen fikk han kjenne på under oppholdet i Melbourne i forbindelse med Australian Open i januar. Ruud kom som kjent til kvalifiseringsfinalen, noe som er det beste han har oppnådd i Grand Slam-sammenheng, men det er ikke bare det som skjedde ute på tennisbanen som sitter igjen i hukommelsen etter turen Down Under.
Spillerne han slo i kvaliken het Teymuraz Gabashvili og Jonathan Eysseric. Det er navn trolig kun spesielt interesserte vil ha et forhold til. Da kjenner langt flere til Roger Federer.
– Det er noe spesielt å ha han gående rundt på anlegget, sier Casper Ruud til Eurosport.no.

Uventet lunsjbesøk

Federers skadefrykt, og at han satser hardt mot Wimbledon fordi han har større vinnersjanser der, gjør at han valgte å stå over French Open. Skader var også et stikkord i forkant av Australian Open. Den tidligere verdenseneren hadde knapt blitt sett på et halvt år da han plutselig dukket opp på anlegget – midt i lunsjen til 18 år gamle Ruud som satt ved siden av Sveriges beste spiller, Elias Ymer.
– Jeg husker den første dagen han kom på anlegget. Alle kvalifiseringsspillerne satt og spiste lunsj. Jeg husker jeg satt ved siden av Ymer. Alle pratet, lo og hadde det gøy, så kom Federer inn i restauranten. Alle ble helt stille og stirret på han. Det var som om en Gud kom inn døren. Det så veldig spesielt ut. Det er ganske utrolig, smiler Ruud til Eurosport.no.
– Hva gjorde du og Elias Ymer?
– Vi bare så på hverandre og smilte. Det var første gang Federer hadde kommet tilbake. Det var spesielt for oss som ikke ser han hver uke, sier Ruud.

– Han legger merke til oss

Det er imidlertid ikke det eneste møtet mellom Norges største tennisstjerne og det som trolig er verdens største tennisstjerne. Federer er nemlig kjent for at han følger godt med på de unge og talentfulle spillerne.
– Jeg har fått autografen hans og tatt et par bilder. Han legger merke til juniorene som kommer opp. Han synes det er gøy å følge med på de unge. Han inviterer de gjerne med på treninger. Grunnen er at de alltid gir alt, og at han får god matching av det, sier Ruud.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame