Populære sporter
All sport
Vis alt

Mistet sammenlagtledelsen i Giro d'Italia etter nybegynnerfeil: – Krise

Eirik Fure

Oppdatert 26/05/2017 klokken 18:12 GMT+2

Mikel Landa vant den 19. etappen, mens spenningen til de grader lever mellom sammenlagtfavorittene.

Tom Dumoulin

Foto: Scanpix

Etappe 19: San Candido/Innichen - Piancavallo (191 km)
Med kun tre etapper igjen av Giro d'Italia begynner det virkelig å dra seg til. Tom Dumoulin lå 31 sekunder foran Nairo Quintana (Movistar) før den 19. etappen, og hadde 1.12 ned til Vincenzo Nibali (Bahrain). I dag ble det fullstendig endret.
Se Giro d'Italia på våre plattformer: Få tilgang til Eurosport Player
Tidlig på etappen var det et voldsomt kjør hvor Dumoulin ble sittende langt bak i feltet. Da ble det angrepet av blant andre Bahrain og Movistar – to lag som begge jakter sammenlagtledelsen. Nederlenderen lå på et tidspunkt over minuttet bak og brukte mye krefter på å komme seg tilbake. Sunweb-rytteren ble trolig reddet av at han hadde andre ryttere rundt seg som også hadde interesse av å kjøre.
– Jeg hadde dårlige bein helt fra starten av. Jeg gjorde en nybegynnerfeil ved å sitte langt bak i feltet ned en bakke. Det var virkelig unødvendig. Det var bare dårlig ben i dag. Jeg håper det er bedre i morgen, sier Tom Dumoulin til Eurosport, og takker samtidig for lagkameratenes innsats.
Med rundt ti kilometer måtte Dumoulin igjen slippe.
– Dette er krise, Eurosport-kommentator Knut-Walther Baldersheim.
Sammenlagtlederen tapte tid i sammendraget, og endte opp over minuttet bak både Quintana og Nibali. Det betyr at colombianeren tar over sammenlagtledelsen og den rosa ledertrøyen. Quintana leder med 38 sekunder ned til Dumoulin. Sammenlagtlederen har 43 sekunder ned til Nibalo og 53 sekunder ned til Thibaut Pinot.
picture

Den suverene Sky-rytteren vinner den 19. etappen

Spansk vinner

Ingen var i nærheten av Mikel Landa som vant foran Rui Costa. Sky-rytteren, som ikke er noen trussel i sammendraget, tok dermed sin tredje etappeseier i Giroen. Senest i går ble han slått av en tårevåt Tejay van Garderen.
Rittet avsluttes på søndag med en tempoetappe. Nibali og Quintana vil etter alt å dømme trenge et godt forsprang på Dumoulin før den.
Sindre Lunke er den eneste nordmannen som er med i rittet.
picture

Sjokkerer motstanderen med flaskekast(!)

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame