Populære sporter
All sport
Vis alt

Debutanten glemte passet: – Ikke så vant med Europa-turer

Eirik Fure

Oppdatert 14/09/2017 klokken 17:54 GMT+2

Anders Trondsen har stort sett holdt seg hjemme i Norge så langt i karrieren. Dermed kan overgangen til et Rosenborg i Europa føles stor.

Anders Trondsen

Foto: Scanpix

Nøyaktig en måned etter at han signerte for Rosenborg, venter et nytt karrierehøydepunkt for Anders Trondsen når Rosenborg møter Real Sociedad i Europa Leagues første gruppespillskamp. Spilleren ble ikke registrert i troppen til playoff-kampen mot Ajax, til fordel for Samuel Adegbenro, men nå kan han endelig få muligheten mot selveste Real Sociedad.
– Forhåpentligvis får jeg bidra litt på banen. Jeg håper på en del spilletid. Men det er opp til Kåre, så vi får se, sier midtbanemannen til Adressa.
Så langt har han spilt 90 minutter i både Eliteserien og cupen for Kåre Ingebrigtsen, men overgangen fra Norge til spanske San Sebastián er stor.

Nybegynnerfeil

Det er nemlig ikke hver dag Lillehammer-gutten har fått muligheten til å dra utenlands for å spille fotballkamper så langt i karrieren. Det ble lagt merke til da de de skulle forlate landet.
– Jeg startet faktisk med å glemme passet. Jeg er ikke så vant med Europa-turer, sier midtbanemannen til Adressa.
Men hva har man vel gode lagkamerater til? En annen Rosenborg-spiller la igjen passet hjemme, selv om det neppe var i sympati.
– Heldigvis glemte Skjelvik passet også, så vi dro sammen og hentet passene våre, sier Trondsen.
Både Trondsen og Skjelvik fikk trolig pulsen opp noen hakk da de innså tabben, men det var aldri noen dramatikk.

Vet hvem de må stoppe

Forhåpentligvis for Rosenborg har de litt bedre kontroll på det som skjer i de 90 minuttene på spansk jord. Jørgen Skjelvik tror Juanmi og Adnan Januzaj er spillerne som må stoppes.
– De har en venstrekant som virker sikker i bakrom. Januzaij er på høyrekanten. Det kan bli noen løpsdueller der. Det er to hurtige kanter. Det blir vel litt løping i denne kampen her også, sier Skjelvik til Eurosport.no.
– Så lenge vi er disiplinerte og gode, er det muligheter på kontringer. De er som andre spanske lag. De liker å holde i ballen og dytte opp mye folk når de har ballen i gunstige situasjoner. Det er mulig å kontre på de. Det har vi vist i Europa før at vi er gode på.
Lad opp til kampen fra 20.25 på Eurosport Player og MAX.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame