Banestorming da Malmö sikret ligagullet

Marte Nyløkken Helseth

Oppdatert 16/10/2017 klokken 22:17 GMT+2

Malmö er seriemestere i Allsvenskan tre runder før slutt. Mandag ble gullet sikret med 3-1-seier over Norrköping.

MFF-supportar jublar och springer in på planen när det står klart att Malmö FF är svenska mästare efter onsdagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan Falkenbergs FF och Malmö FF på Falkenbergs IP.

Jo Inge Berget spilte hele kampen og kunne starte feiringen sammen med lagkameratene etter kampslutt. Det samme kunne Andreas Vindheim og Magnus Wolff Eikrem som entret banen som innbyttere etter henholdsvis 38 og 77 minutters spill mandag.
Med tre serierunder igjen å spille har Malmö ti poeng til gode på tabelltoer AIK. Det betyr at det ikke lenger er mulig å innhente skåneklubben.
– Forrige gang vi vant gull satt jeg på tribunen. Nå er jeg midt i begivenhetenes sentrum. Det føles spesielt at det er gull nummer 20, sa kaptein Markus Rosenberg.
– Dette føles veldig bra. Vi kjørte over dem i annen omgang, sa Malmö-trener Magnus Pehrsson etter å ha sett laget sitt snu 0–1 til 3-1-seier.
Det var samtidig lenge en vrien oppgave å sikre seg de nødvendige poengene på bortebane mandag. David Moberg Karlsson sendte Norrköping i ledelsen tidlig i kampen med et strålende skudd, og ved pause var fortsatt hjemmelaget foran.

– Se på fansen

Gjestene fra Malmö hadde samtidig en snuoperasjon på lager de siste 45 minuttene.
Carlos Strandberg sto bak den tidlige utligningen etter forarbeid av danske Anders Christiansen. Etter en time var så kampen snudd. Den danske midtstopperen Lasse Nielsen møtte et hjørnespark fra nevnte Christiansen og skallet inn 1–1.
Nielsen kan nå kalle seg seriemester i tre forskjellige land – Sverige, Danmark og Belgia. På spørsmål om hvilket ligagull han satte høyest, sa dansken:
– Det er selvsagt dette. Det er bare å se på fansen. Det var godt å få avgjøre nå og ikke måtte vente.

Klarte ikke holde supporterne tilbake

Med seks minutter igjen å spille fikk så Christiansen drømmetreff og satte punktum for en strålende kveld med en vakker scoring.
Dermed kunne gullfeiringen starte for Malmö-spillerne. I det 87. minutt begynte Malmö-supporterne å bevege seg nedover mot banen. Dommer Glenn Nyberg så at de ikke lenger kunne garantere sikkerheten for alle på stadion og valgte derfor å blåse av kampen, skriver Expressen.
Etter å ha forlatt banen valgte dommeren motvillig å blåse kampen i gang igjen. Etter at de resterende minuttene var spilt og dommeren fikk blåst av kampen stormet supporterne nok en gang banen.