• Se finalen i sandvolleyball på discovery+ lørdag 04.30!
– Det var tungt for min del i dag. Selv om det var god margin på poeng merket jeg at jeg var sliten og kunne fort mistet flere baller. Jeg sa til Anders midtveis i andre sett at jeg var sliten, og da sa han at han skulle ta ansvar. Så jeg fokuserte på å holde «sideouten», så fikset han poengene i blokk. Det var nøkkelen, sa Sørum etter semifinalen.
Halvparten av norges superduo har uttalt at han har slitt litt med varmen og søvnen i Tokyo. Derfor ville han spare litt krefter i semifinalen da han følte seg sliten. Han droppet å ta noen av de tunge løpene. Men det hadde ikke landslagssledelsen noen anelse om på tribunen.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - USA mot Brazil - Volleyball – OL-høydepunkter
08/08/2021 KLOKKEN 09:54

Irriterte

– Vi var litt irriterte over at han ikke gikk etter noen baller han vanligvis tar. Men han holdt igjen av en grunn. Vi spurte etterpå og da hadde han ikke tatt de tunge løpene fordi han følte seg sliten. Da var det viktigere å vinne ballen når vi ble servet på. Han er en kald jævel. Å holde igjen og spare krefter der er bare sinnssykt. Det hadde ikke falt meg inn at noen kunne gjøre det, sa landslagssjef Kåre Mol før finalen mot ROC.
– Christian var fattet etter kampen og følte det var viktig å vinne den etter to sett, fortsatte Kåre Mol.
Landslagssjefen fortalte på pressetreffet dagen før dagen at Sørum hadde fått en god natts søvn etter semifinalen, og at de har restituert og trent lett fredag morgen.
Sett denne?

I ekstase etter seieren: – Bobler av følelser

Det var et lettet norsk lag etter at finaleplassen var sikret. Nå er medaljen i boks, det gjenstår bare å se om det blir gull eller sølv.
– Vi var veldig glade for at vi kom oss greit gjennom den semifinalen. For hvis vi ikke hadde klart det ville det blit tøft å ta medlaje i det hele tatt. Når Russland og Qatar spiller på sitt beste så har de et høyere nivå enn Latvia, sier Kåre Mol.

Har nøkkelen

I finalen håpet de på Qatar, men det blir ROC. Planleggingen av detaljene inn mot finalen mot russerne drøyer de til timene før det braker løs.
– Vi har spilt mot dem noen ganger før, og vet hva vi lykkes med. Vi vet nøkkelen. Da lar vi det ligge litt nå. Så diskuterer vi litt i kveld og finsliper de siste tingene inn mot kampen. Hvis vi går for mye inn i analyse i dag blir vi bare slitne, da begynner vi på den kampen allerede nå, sier landslagssjefen.
Sett denne?

Her tar han et jafs av motstanderen

Tokyo 2020
Tokyo 2020 - Serbia mot South Korea - Volleyball – OL-høydepunkter
08/08/2021 KLOKKEN 08:16
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - France mot Russian Olympic Committee - Volleyball – OL-høydepunkter
07/08/2021 KLOKKEN 16:25