Det melder turneringsarrangør All England Club. Fognini får forelegget for «uprofesjonell opptreden».
Italienerens utbrudd kom i tapet mot amerikanske Tennys Sandgren i tredje runde av turneringen lørdag. Fognini var angivelig utilfreds med å spille på en av de mindre banene i turneringen.
Wimbledon
Ruud faller på rankingen
15/07/2019 PÅ 07:10
I etterkant av utbruddet på italiensk beklaget han seg.
– Noe skjedde på banen. Hvis noen føler seg støtt, beklager jeg. Ikke noe problem. Mesteparten av tiden du er på banen, er du frustrert, sa 32-åringen.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
Fognini risikerer også utelukkelse fra to Grand Slam-turneringer for tidligere oppførsel. I US Open i 2017 måtte han betale cirka 830.000 kroner for tilrop mot en kvinnelig dommer.
Italieneren er derimot ikke den eneste som er ilagt straff. Serena Williams må betale cirka 86.000 kroner for å ødelagt deler av en bane med sin racket på trening i forkant av turneringen.
I tillegg er australske Kyrgios ilagt 70.000 kroner i forelegg for uprofesjonell opptreden i både første og andre runde av turneringen.
Tidligere er Bernard Tomic fratatt premiepengene sine på cirka 485.000 kroner i årets turnering. Turneringsledelsen mente at han presterte svakt med vilje da han tapte 1.-rundekampen sin på 58 minutter.
(©NTB)