Settene endte: 7-6 (7-3), 1-6, 3-6, 4-6
Casper Ruud og double-makker Lloyd Harris ble slått ut av Miguel Angel Reyes og Marcelo Arevalo.
Australian Open
Italieneren søker revansj mot Nadal: – Han spiller bedre enn noensinne
7 TIMER SIDEN
Det første settet ble av det særdeles jevne slaget, men på stillingen 6-5 så Ruud og Harris ut til å ha festet et avgjørende grep. To settballer i egen serve ble imidlertid rotet bort, og dermed ble det likevel tiebreak.
Der reiste duoen seg mesterlig etter å ha rotet bort den gylne settmuligheten. Ruud spilte sikkert og meget godt gjennom hele åpningssettet og var også toneangivende da settseieren ble halt i land med 7-3.
Se hva Christian Ruud sa etter kampen:

Medisinsk tilsyn

I pausen som fulgte måtte Harris ha medisinsk tilsyn. Sørafrikaneren pådro seg en skade i leggen i singleoppgjøret mot den sveitsiske superstjernen Roger Federer tirsdag, og lenge var det usikkert om han kunne double sammen med Ruud.
Etter å ha fått 1. rundekampen utsatt i et døgn for at Harris skulle få undersøkt sin trøblete legg, kom sørafrikaneren på banen med en solid bandasje torsdag. 22-åringen så ikke hundre prosent komfortabel ut og gjorde uvanlig mange enkle feil.
I sett nummer to fikk Ruud og Harris raskt problemer. Arevalo og Reyes-Varela tvang umiddelbart fram et servebrudd og stormet deretter videre til 3-0 etter å ha holdt egen serve og brutt på ny. Da var i realiteten settet tapt for Ruud og Harris, som til slutt røk 6-1.
Saken fortsetter under:

Bratt motbakke

Tredje sett ble heller ingen oppløftende affære for nordmannens og hans sørafrikanske makker. De havnet raskt på defensiven og så etter hvert mer og mer motløse ut.
Doublekampene i Wimbledon spilles best av fem sett, og dermed var det fortsatt håp om en snuoperasjon for sett nummre fire, men håpet svant da Arevalo og Reyes-Varela brøt Ruud og Harris allerede i første game.
Derfra fant ikke nordmannen og hans makker noen vei tilbake i kampen og tapte 4-6.
Casper Ruud røk også ut av singelturneringen tirsdag etter å ha tapt mot John Isner.
(Eurosport.no/NTB)
Sett denne?
Australian Open
Rørt til tårer av stjernens melding
9 TIMER SIDEN