Populære sporter
All sport
Vis alt

Ny nedtur for Ruud – hodestups ut av Cincinnati

Joakim Opphus

Oppdatert 16/08/2023 klokken 23:49 GMT+2

Casper Ruud er ute av Masters 1000-turneringen i Cincinnati allerede etter tap i åpningskampen.

Casper Ruud

Foto: Getty Images

Casper Ruud - Max Purcell (4-6, 6-3, 4-6)
Casper Ruud jakter godfølelsen før årets siste Grand Slam, US Open, som starter 28. august. Etter en skuffende exit i tredjerunde i Toronto forrige uke, var det derfor viktig å levere varene i Masters 1000-turneringen i Cincinnati denne uken.
Han slet derimot til tider i onsdagens åpningskamp mot australske Max Purcell - rangert som nummer 70 i verden - og tapte åpningsettet.
Ruud sikret sett nummer to, men australieren som aldri har slått en topp ti-spiller tidligere klarte å hale i land seieren i det tredje og avgjørende settet.
– Casper svikter når han skal serve for å holde seg inne i kampen, sa Discovery-kommentator Svein-Espen Lindås Olsen.
– Han er nok veldig, veldig skuffet etter dette oppgjøret her. Han var storfavoritt.
Nordmannen slet med å bryte den gode serven til Purcell. På sju breakmuligheter klarte han bare å ta vare på én av de.

Slet på andreserven

De to 25-åringene fulgte hverandre tett i det første settet. Men mot den hardtservende australieren fikk han det etterhvert tøft. det var spesielt på andreserven at nordmannen slet.
Han klarte bare å vinne 43 prosent kontra Purcell som hadde en utteling på 72 prosent på andreserven i det første settet. Purcell vant åpningssettet 6-4.
– Nå er jeg faktisk litt bekymret her. Vi håper jo at Casper skal finne formen til US Open. Han tapte riktignok i første kamp her i fjor også til Ben Shelton som på det tidspunket var rangert veldig lavt. Men likevel så skulle jeg sett Casper litt mer eksplosiv og energisk her og den selvtilliten vi så i siste del av Roland Garros, sa Lindås Olsen tidlig i det andre settet.

– Litt heldig

Også i det andre settet fulgte de to seg tett innledningsvis. Men akkurat som i første sett var det ett servebrudd som skilte de to, bortsett fra at denne gangen gikk bruddet i favør Ruud.
Purcell - som kanskje begynnte å føle litt nerver - gjorde to strake dobbeltfeil og sørget for et «gratisbrudd» for Ruud på stillingen 4-3. Ruud sikret settet med sifrene 6-3.
– Casper gjør litt færre feil og slår litt flere vinnere i det andresettet. Han var kanskje litt heldig når Purcell gjør to dobbeltfeil på rad der, men det er sånt som skjer av og til, kommenterte Lindås Olsen.
Andreserveprosenten til Ruud falt faktisk til 38 prosent i andresett, men også Purcell var betydelig svakere og hadde en utteling på kun 43 prosent.
Det tredje settet lignet mye på de to foregående. Men denne gangen var det avgjørende servebruddet vanskeligere å oppdrive. Men på stillingen 5-4 kom det til slutt til Purcell som tok sin største seier i karrieren.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame