Etter en uke på treningsleir i Dubai gjenstår bare den siste finpussen før Casper Ruud og teamet reiser sørøstover til Melbourne og Australian Open.
– Vi gleder oss til avreise. Jeg har trent bra og fått mange gode timer her på banen i Dubai. Det blir to uker til med trening der før turneringen, så det blir nok trening før kampene, sier Casper Ruud.
National Bank Open
Se høydepunktene: Finalen glapp for Ruud etter tresetter mot polske Hurkacz
13 TIMER SIDEN
I Australia venter to uker i karantene, før Ruud spiller turneringen Melbourne 2 fra 1. til 6. februar. To dager senere går han i gang med hovedmålet, Australian Open.
– Formen er bra. Jeg tror alle gleder seg til å komme i gang med turneringen. Først og fremst til å reise ned dit. Det er en lang reise, men det er også starten på en ny sesong og ett nytt år. Jeg føler meg klar, sier Ruud.
Den siste tiden har han forberedt seg på en ny sesong, blant annet ved å trene sammen med Gael Monfils i Dubai. Han er rangert som nummer 11 i verden.
– Det er gode treninger. Monfils er en ekstremt god spiller og har vært det i mange år. Han er kanskje den mest atletiske spilleren på ATP-touren, sier Ruud.
Det har gitt god matching, og muligens noen nye knep som Ruud kan teste ut i Australia.
– Han finner på de villeste slag og triks. Jeg har vunnet noe, og så har han vist meg hvordan man virkelig skal slå de sykeste slagene, forteller Ruud.

«Verdens strengeste koronaplan»

Tirsdag kunngjorde Grand Slam-turneringen sin plan for å unngå smitteutbrudd. Australian Open spilles fra 8. til 21. februar, og det er ikke småtteri Casper Ruud og de andre tennisprofilene må forholde seg til av smittevern.
– Vi har de sterkeste og strengeste reglene som gjelder for tennis i hele verden, fastslår Lisa Neville, som er minister i delstaten Victorias avdeling for politi- og nødinnsats.
Om lag 1200 mennesker, spillerne inkludert, er involvert i årets Australian Open. De skal alle i hotellkarantene i 14 dager ved ankomst, og de første personene kommer med fly torsdag denne uken.

Tøft regime

Tre hoteller er valgt ut som karantenesteder, og dette er blant reglene som gjelder der:
* Spillerne får forlate rommene sine i maksimalt fem timer per dag for å drive trening eller få behandling.
* Det er ikke tillatt å ha nærkontakt med personer utenfor boblen eller bytte hotell underveis.
* Man kan straffeforfølges av politiet for brudd på karantenereglene.
* Hver spiller får ha én såkalt støtteperson med seg. Alle testes for koronaviruset hver dag.
* Om noen tester positivt for viruset, flyttes vedkommende og alle nærkontakter over til et såkalt helsehotell. Spilleren får ikke delta i turneringen før han eller hun har avgitt en negativ prøve.

Beskytter innbyggerne

Kvalifiseringen til Australian Open er allerede i gang, men den spilles i Qatars hovedstad Doha. Australierne ser ut til å ha tenkt på alt når det kommer til å minimere risikoen for smitte.
– Vi går ut fra at hver eneste tennisspiller som kommer hit, potensielt kan være smittet. Programmet vårt er bygget opp rundt det potensialet og hvordan vi kan sikre oss at en eventuell positiv prøve ikke fører til noen risiko for innbyggerne i Victoria, sier Neville.
Amerikaneren Denis Kudla fikk beskjed om en positiv dopingprøve underveis i sin kvalifiseringskamp mot Elliot Benchetrit mandag.
Den kampen ble fullført fordi Kudla ledet 5-3 i annet sett etter å ha vunnet det første, og amerikaneren gikk seirende ut av duellen. Men han må i isolasjon i en uke, mens Benchetrit må i karantene, så begge er dermed diskvalifisert.

Far og trener Ruud: Slik påvirker koronaen sønnens sesongoppkjøring

(EUROSPORT/©NTB)
Tennis
Exit for Casper Ruud i Masters 1000-semifinale i Montreal – tapte i tresetter for polakk
I GÅR PÅ 21:13
Tennis
Her sikrer hun NM-tittelen
I GÅR PÅ 13:25