Populære sporter
All sport
Vis alt

US Open-debutanten sjokkerte Williams: – For en oppvisning!

Espen Blaker

Oppdatert 08/09/2019 klokken 00:34 GMT+2

Bianca Andreescu gikk helt til topps i sin første US Open-turnering.

andreescu

Foto: Eurosport

19 år gamle Bianca Andreescu sjokkerte de fremmøtte på Flushing Meadows og vant US Open-finalen mot superstjernen Serena Williams.
Andreescu spilte fryktløst fra første serve, og tok det første settet rimelig enkelt 6-3.
I det andre settet så den kanadiske jenta ut til å fullføre en enorm maktdemonstrasjon på stillingen 5-1, men Williams slo tilbake og tok fire strake games.
Men på 5-5 forsvarte Andreescu servegamet, og da hun brøt Williams i neste game var sensasjonen et faktum.
– For en oppvisning! Hun spiller fryktløs tennis fra start til slutt, og bortsett fra en liten «choke» viser hun enorm mental styrke. En fullt fortjent triumf, sa Eurosports kommentator Ola Bentzen da jubelscenene startet.
Se seieresøyeblikket her (saken fortsetter under):
Andreescu er Canadas første Grand Slam-vinner. Hun har vært årets overraskelse på hardcourten, og hadde aldri tidligere lenger enn til 2. runde i en Grand Slam-turnering.

Snuoperasjon

Første sett vant tenåringen 6-3 etter å ha brutt Williams' servegame og vunnet sine egne. Hun bruste videre og brøt serven til Williams to ganger i andre sett.
På stillingen 5-1 i andre sett servet Andreescu, og det kunne se ut til at hun skulle styre det inn til seier. Da slo Williams til og viste at de gamle fortsatt er eldst. Gamet gikk til deuce, hun brøt, først en gang, så en gang til. Sitt eget servegame klasket hun inn etter 40-0.
Hjemmepublikummet i på Arthur Ashe Stadium tok fullstendig av. På stillingen 5-4 til Andreescu servet Williams proppfull av selvtillit og utlignet til 5-5.

Holdt ikke

Da tenåringen servet igjen, så Williams ut til å kunne ta poenget fra henne enda en gang, men Andreescu knep til seg det viktige gamet til stillingen 6-5. I neste game spilte hun seg til to matchballer på Williams' serve.
37-åringen svarte først med ett ess, før Andreescu dro seieren i land på neste sjanse. De tok hverandre i hånden, så flatet canadieren ut på banen.
Andreescu var den første tenåringen som tok seg til finale i US Open siden 2009, da danske Caroline Wozniacki nådde finalen, der hun tapte mot Kim Clijsters.
– Det er bare uvirkelig. Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal si. Å skulle spille mot Serena i finalen i US Open, det er en drøm som går i oppfyllelse. Det er vanvittig, sa Andreescu i forkant av finalen.
(©NTB/Eurosport.no)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame