Novak Djokovic tapte først finalebilletten til fordel for tyske Alexander Zverev, før serberen i tillegg måtte se bronsemedaljen glippe da han lørdag gikk på ytterligere et tap mot spanske Pablo Carreno Busta.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - Bencic (SUI) mot Voundrousova (CZE) - Tennis – OL-høydepunkter
31/07/2021 KLOKKEN 16:23
Djokovic var rasende etter tapet i bronsefinalen: Se video her:

Sint og frustrert Djokovic: – Han har ikke kontroll

Etter OL-exiten lettet derimot verdenseneren på sløret om store smerter og utmattelse, som skal ha plaget han gjennom hele mesterskapet.
Det skriver Tennis world USA søndag.
– Kroppen min sa: nok er nok. Jeg har måttet ta smertelindrende medisiner, og har spilt med unormale smerter og vært helt utmattet, forteller Djokovic, som etter tapet i bronsefinalen også valgte å trekke seg fra dobbelturneringen, hvor Serbia i utgangspunktet skulle møtt Australia til bronsekamp.

Usikker på US Open

Nå håper Djokovic at smertene, som skal skyldes en skulderskade, ikke skaper trøbbel for serberens deltakelse i Grand Slam-turneringen US Open, som starter i slutten av måneden.
– Vi får bare håpe at de fysiske utfordringene som jeg sliter med nå, ikke skaper trøbbel inn mot US Open. Akkurat nå er jeg ikke helt sikker på hvordan det blir...men en ting skal være sikkert og det er at jeg ikke angrer på min OL-deltakelse her i Tokyo. Man må gi alt for landet sitt, fortsetter 34-åringen, som på ingen måte har tenkt å legge tennisracketen på hylla med det første.

Går for medalje i Paris-OL

For til tross en nedtur i den japanske hovedstaden for den ellers så solide og meriterte tennisspilleren, ønsker Djokovic nå å bruke nedturen som motivasjon inn mot OL i Paris om tre år.
– Jeg har hatt noen hjerteskjærende tap i OL og i store turneringer før, og jeg vet at slike nedturer har vanligvis gjort meg sterkere. Å spille for Serbia er et privilegium, og om jeg får spille i Paris i 2024, så går jeg for medalje, avslutter serberen.
Sett denne?

Snøt Djokovic for OL-finale og brast ut i gråt

Tokyo 2020
Tokyo 2020 - Svitolina mot Rybakina - Tennis – OL-høydepunkter
31/07/2021 KLOKKEN 13:15
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - Carreno Busta mot Djokovic - Tennis – OL-høydepunkter
31/07/2021 KLOKKEN 09:30