Casper Ruud - Francisco Cerúndolo 1-2 (4-6, 6-3, 5-7)
Det ble en maratonkamp mellom de to 23-åringene på den rødbrune grusen i Sverige. Etter nesten tre timer var det til slutt Cerúndolo som kunne slippe jubelen løs, som imponerte stort mot den norske verdensfemmeren.
Tennis
Klar for ATP-sluttspillet: – Ikke like mye stress
11 TIMER SIDEN
– Vi skulle gjerne ha tatt den kampen der, men sånn er tennisen. Casper var ikke på sitt aller beste i dag, og da blir det tøft. Cerúndolo var best på de viktigste ballene, sier trener og pappa Christian Ruud til Discovery.
Casper Ruud gikk inn i Båstad som tittelforsvarer, og en tidlig exit på «hjemmebane» er litt ekstra skuffende for Team Ruud.
– Er det et sted man ønsker å gjøre det bra, så er det i Båstad. Det er litt hjemmebane og det er mye nordmenn her. Selvfølgelig er vi skuffet, men sånn er det. Man stiller opp og prøver sitt beste, og så er det ikke alltid det går, erkjenner Christian Ruud.

Skal finpusse

Ruuds argentinske overmann, Fransisco Cerúndolo er ranket som nummer 39 i verden. Han hadde møtt Casper Ruud én gang tidligere på ATP-touren. Da vant nordmannen på hardcourten i Miami i strake sett tidligere i år.
På grusen i Sverige slet Ruud med å få overtaket mot 23-åringen fra Argentina.
– Jeg synes Casper misset litt flere forehander enn han pleier og han droppet litt for mye på baller, som ikke var lønnsomt i denne kampen. I dag ble det litt dumme valg her og der, så det blir bare litt finpussing inn mot Gstaad, sier Christian Ruud.
Også i Gstaad - som går av stabelen neste uke - er Casper Ruud tittelforsvarer.
– Nå gjelder det å finne tilbake til godformen og avslutte så godt som mulig. Det gikk ikke denne uken, men han får samle krefter og prøve igjen neste uke, legger pappa Ruud til.

Brutt

Det var en jevn åpning på kampen, men i det syvende gamet skulle Cerúndolo sikre seg initiativet. Etter seks game on serve, var det argentineren som fikk kampens første brudd.
Casper Ruud slet med å presse Cerúndolo, som ganske enkelt kunne kontrollere inn det første settet 6-4.
Etter den lille overraskelsen i første sett, skulle Ruud slå tilbake. 23-åringen åringen fra Snarøya hadde god kontroll på egen serve, og på stillingen 3-2 til Ruud, skulle han også bryte Cerúndolo for første gang i kampen.
Ruud så seg aldri tilbake og brøt Cerúndolo på ny. Til slutt ble det et komfortabelt sett for nordmannen, som til slutt endte 6-3.

Nervepirrende avslutning

I det tredje settet skulle de to kamphanene følge hverandre tett, men i femte game skulle argentineren igjen havne foran.
Cerúndolo spilte seg til fem breakballer. Etter å ha misbrukt fire, satt endelig breaket for den argentinske 23-åringen.
Argentineren gikk opp i ledelsen 4-2, og hadde mulighet til å serve hjem kampen med to gode servegame. Det skjedde ikke. Istedenfor slo Ruud umiddelbart tilbake etter et rufsete game av Cerúndolo.
Det så lenge ut til at det skulle gå til et tiebreak, men på stillingen 6-5 til Cerúndolo, brøt argentineren Ruud, som dermed også tok matchen.
I kvartfinalen venter enten Aslan Karatsev eller Hugo Gaston for Cerúndolo. Sistnevnte slo ut en av favorittene Nikoloz Basilashvili i første runde.
Eugene Korea Open Tennis Championships
Ruud før vrien kvartfinale: – Han spiller alltid bra i Asia
14 TIMER SIDEN
Eugene Korea Open Tennis Championships
Slik slo Ruud Jarry
17 TIMER SIDEN