OSLO/LONDON (Eurosport.no):
Casper Ruud fikk debuten i Wimbledon tidligere denne måneden, men en brutal trekning gjorde at han forsvant ut i første runde mot servekanonen John Isner.
Roland-Garros
Ruud før møtet med treningskamerat: – Prøve å gjøre det fysisk for han
2 TIMER SIDEN
Nå sikter Snarøya-gutten, som er ranket som nummer 62, seg inn på nye turneringer på grus. Denne uken spilte han Challenger-turnering (nivået under ATP-turneringer hvor de beste vanligvis spiller) i tyske Braunschweig, men røk ut mot Thiago Monteiro i kvartfinalen. Allerede fra førstkommende mandag skal han delta i en ATP 250-turnering i svenske Båstad.
Kort oppsummert venter tre grusturneringer før øynene etter hvert rettes mot US Open i New York. Det er årets siste Grand Slam-turnering, altså de turneringene som er de mest prestisjefylte.

Dette er Ruuds neste målsetting

En ambisiøs Casper Ruud deler sine tanken med Eurosport.no før en travel sommer- og høstsesong.
– Jeg vet at hvis jeg spiller bra og får det til bra, kan jeg i hvert fall gå til semifinale eller finale i Båstad. Jeg har vært i en ATP 250-finale før i år (Houston), så jeg vet at nivået er der på en god uke. Jeg må få lov til å si at jeg vil satse litt hardt og prøve å nå i hvert fall en finale de neste to ukene, sier Ruud til Eurosport.no.
– Betyr det at vi kan se deg vinne i Båstad?
– Det er en mulighet. Det er mange gode der, men det må være en vinner. Det kan like gjerne være meg, får vi håpe på.

Kan kopiere faren

Turneringen i Båstad er for øvrig den eneste ATP-turneringen Christian Ruud, Caspers far, har kommet til finalen i. Det skjedde i 1995.
Casper Ruud sier at topp 50 er det neste målet.
– Vi har snakket litt om det, og jeg tror at å ende året topp 50 er innen rekkevidde nå. Jeg har ikke så veldig mye å forsvare utover sommeren og høsten, så det blir spennende å se hva jeg klarer å få til, men det er vel ca. 300 poeng opp til å etablere seg topp 50 i verden. Det er fullt mulig å få til på fire-fem måneder. Det er spennende. Hvis jeg ender året blant topp 50 vil jeg være veldig fornøyd med sesongen.
– Målet for resten av sesongen er å ende topp 50 og å vinne i Båstad, er vi enige om det?
– Ja, det kan vi være enige om, smiler Ruud.
(Saken fortsetter under):

Får ros av ekspert

Eurosports tennisekspert Christer Francke er begeistret over utsagnene til nordmannen.
– Det er litt offensivt og kult at han tør å si det. Han blir nevnt av arrangøren i Båstad som et trekkplaster og en av favorittene etter hvordan han har spilt på grus i år. Det har vært et lite gjennombrudd på ATP-rankingen og i Roland-Garros med seieren mot Berrettini, sier Francke, og sikter til triumfen i 2. runde på den franske grusen.
– Det er litt unorsk. Det viser at han har troen på det han driver med og at han ikke er redd. Han vet hvor bra han spiller og er bedre på gress, selv om han får bank i første runde. Han går ut med en offensiv innstilling og har tydeligvis tanker om hvor bra han er nå. Han føler at han kan slå veldig mange, mener Francke.
– Er du overrasket over at han sier det?
– Det er ikke overraskende. Han har som mål om å bli bedre enn faren sin som var nummer 39 i verden. Det er helt innenfor at han gjør det i år og bli topp 50, fastslår tenniseksperten.
(Saken fortsetter under):

– Har ikke vært så tydelig før

Francke mener Ruuds oppskrift til seier i Båstad er å spille slik han gjorde i Paris og sier han aldri har sett Snarøya-gutten spille like bra som mot italienske Matteo Berrettini. Seieren sørget som kjent for et drømmemøte med Roger Federer.
– Han må være sulten og spille tøft på viktige poeng, spille aggressivt og serve bra. Han har vist at han kan vinne kamper når han ligger under og er blitt bedre på mange ting, sier Francke.
Tenniskommentatoren mener at topp 50 på ingen måte er urealistisk, selv om marginene er små i tennis.
– Han er god nok til å vinne de to turneringene. Det er sånn i tennis at hvis han har en dårlig dag, så kan han ryke i første runde i Båstad. Det er aldri noen garanti fordi du må vinne hver match i tennis. Men han har lært å vinne matcher på dårlige dager. Det er det du må gjøre for å bli god i tennis. Du lærer deg å vinne på dager der ikke alt stemmer. Ingen spiller topp i hver eneste match, utdyper Francke.
Eksperten legger også merke til at Ruud er frempå i uttalelsen og mener det ikke er tilfeldig.
– Han har ikke vært så tydelig før. Det vitner om at det er en fyr som har ganske mye selvtillit som sier sånt. Jeg kjenner Christian godt og han er ganske nøktern, så jeg tror ikke han ville gått ut og sagt det, men det er kult at Casper gjør det, smiler Francke.
Roland-Garros
Corentin Moutet - Rafael Nadal - Roland-Garros
11 TIMER SIDEN
Roland-Garros
Daria Saville - Petra Kvitova - Roland-Garros
12 TIMER SIDEN