Populære sporter
All sport
Vis alt

Aneke Rune etter sønnens sjokktap: – Mentalt er han slett ikke til stede

Joakim Opphus

Oppdatert 06/10/2023 klokken 16:14 GMT+2

Det var en frustrert Holger Rune som røk ut av Masters 1000-turneringen i Shanghai allerede i sin første kamp.

Rune: – Jeg er rasende

Holger Rune fikk ingenting til å stemme i sin åpningskamp mot amerikanske Brandon Nakashima (nummer 122. i verden) i Shanghai Masters.
Dansken røk på et sviende tap for amerikaneren som knuste Rune hele 6-0 i det første settet.
Etter å ha blitt brutt tidlig i det andre settet banket han en ball opp på tribunen i frustrasjon. I pausen lot han frustrasjonen gå ut over dommeren.
«I'm fuming» eller «jeg er rasende» kunne man høre dansken si når han gikk tilbake ut på banen etter pausen.
Rune tapte til slutt det andre settet med sifrene 6-2 og kampen i strake sett.

Mor Rune: – Han er nervøs

Runes mor og manager, Aneke Rune, mener sønnen virker nervøs.
– Han er simpelthen så låst og nervøs, og mentalt er han slett ikke til stede. Synd, skriver tennisprofilens mor, Aneke Rune, i en melding til Ritzau.
– Press, resultater, at han ikke har vunnet kontinuerlig på lenge, egne forventninger, skriver Aneke Rune som mulige forklaringer på svikten.

Bra for Ruud

Tapet til Rune er godt nytt for norske Casper Ruud. Rune lå 395 poeng foran nordmannen i kappløpet til ATP Finals i Torino. Med en god prestasjon av Ruud i Shanghai kan han kappe betydelig innpå dansken som ligger på den siste kvalifiseringsplassen (8. plass). Ruud ligger som nummer ti.
Rune har tapt ni av sine ti siste kamper og står i fare for å falle flere plasseringer på verdensrankingen. De neste ukene har han mange poeng å forsvare på ATP-rankingen fordi han gjorde flere sterke resultater mot slutten av forrige sesong, blant annet med seier i Paris Masters.
Det har derimot ingenting å si for «Race til Turin»-rankingen som bare tar hensyn til poeng samlet opp i 2023 - ikke poeng som må forsvares fra året før.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame