Populære sporter
All sport
Vis alt

Stjernefall kan være gull verdt for Ruud

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 11/10/2023 klokken 15:22 GMT+2

Casper Ruuds vei til ATP-sluttspillet har blitt kortere etter de siste dagene i Shanghai Masters.

SIKTER MOT ATP-SLUTTSPILLET: Casper Ruud ser ut til å få en hjelpende hånd i hans forsøk på å få en billett til Torino.

Foto: Getty Images

Det norske tennisesset har de siste ukene vist at formen er på bedringens vei.
I hans to første kamper i Shanghai Masters, har han hatt full kontroll. Både Yoshihito Nishioka og Christopher Eubanks ble spilt av banen i strake sett.
I neste kamp venter den ungarske overraskelsmannen Fábián Marozsán. Dersom Ruud tar seg videre fra den, vil han møte vinneren av Hubert Hurkacz og Zhizhen Zhang.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Se høydepunktene: Ruud lett videre mot Eubanks

KAN KLATRE PÅ RANKINGEN

Så langt i turneringen har Ruud plukket med seg 90 ATP-poeng. Samtidig har spillere som Holger Rune, Alexander Zverev, Taylor Fritz og senest Stefanos Tsitsipas røket ut av turnering.
Det er gode nyheter for nordmannen.
Casper Ruud kjemper en intens kamp om å komme seg til ATP-sluttspillet. 24-åringen fra Snarøya ligger for øyeblikket på en 10. plass i «kappløpet til Torino». De åtte best rangerte spillerne vil ved sesongslutt få en billett til ATP-sluttspillet i Torino.
Den nevnte trioen som allerede har røket ut fra Shanghai, er de tre spillerne som ligger på 9.-, 8.-, 7.- og 6. plass.
Dermed har Ruud allerede plukket inn deler av forspranget, men er avhengig av å ta seg flere hakk videre for å virkelig nærme seg.
I skrivende stund har Ruud sanket inn 90 poeng i turneringen, og han har nå 315 poeng opp til Rune på 8. plass. Nordmannen er avhengig av å komme seg til finalen for å gå forbi dansken allerede i denne turneringen. En semifinale-exit vil gjøre at han ligger 45 poeng bak Rune.
Dersom 24-åringen ender opp med å ta sin største triumf i karrieren ved å vinne Masters 1000-turneringen, vil han klatre til en 6. plass.
Se hvordan det ligger an i kappløpet til Torino i tabellen nedenfor:
Tabell over kappløpet til Torino.

SESONGENS STORE MÅL

Casper Ruuds svake høststart satte han i en vanskelig posisjon for å kvalifisere seg til sesongavslutningen i Torino for tredje år på rad, men stigning i form og hjelp fra resten av utfordrerne gjør at det nå er et realistisk håp om å klare det.
Nylig uttalte Ruud i et intervju med Discovery at han fremdeles har troen på å kunne kjempe seg til en plass i ATP-sluttspillet.
– Hver uke blir viktig. Det handler om å motivere seg til å gjøre et par gode turneringer før sesongen avsluttes. Jeg håper at jeg virkelig kan dra inn noen poeng på oppløpet her nå. Hovedmålet er selvfølgelig å kvalifisere seg til Torino. Det hadde vært det aller beste, sa nordmannen.
Etter Shanghai Masters venter Japan Open før turen går tilbake til Europa og Basel. Deretter er planen at Ruud skal spille Paris Masters og Moselle Open for tur.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame