Det ble ingen «drømmefinale» mellom nummer en og to i verden ettersom Shapovalov tok seg til finalen på walkover. Rafael Nadal måtte trekke seg rett før lørdagens semifinale skulle starte. Årsaken var problemer med en magemuskel.
Søndagens finale ble aldri helt spennende, til det var Djokovic for suveren. Spesielt serven til serberen hadde Shapovalov problemer med. Djokovic brukte under en halvtime på å ta hjem det første settet med 6-3. Det andre settet varte noe lenger og endte med 6-4.
20-åringen var litt bedre med i det andre settet, men aldri i nærheten av å bryte motstanderens serve. På stillingen 3-3 klarte endelig Djokovic å bryte. Han så seg aldri tilbake og kunne serve hjem seieren på stillingen 5-4.
Rolex Paris Masters
Djokovic til kvartfinale i Paris med sin 50. seier i år
31/10/2019 PÅ 17:06
– Det var en flott turnering for meg, der jeg ikke tapte et eneste sett, sa Djokovic.
– Jeg har spilt bra, spesielt de tre siste dagene. Selvsagt var Denis noe preget ettersom en Master-finale er en ny erfaring for ham, sa Djokovic om sin unge motstander. Selv spilte han sin 50. Masters-finale.
– Begge servet godt i finalen. Jeg var solid og klarte å bryte motstanderen når jeg trengte det. Det var nok denne gangen, sa den 32 år gamle serberen.
Djokovic spilte sin sjette finale i den franske hovedstaden. Fire ganger tidligere har han gått seirende ut av storturneringen i Paris, senest i 2015. Det gjør at han er den mestvinnende spilleren gjennom tidene i turneringen. I fjor tapte han i strake sett for russeren Karen Khatsjanov.
Tross seieren mister Djokovic førsteplassen på verdensrankingen til Nadal kommende uke, men han har fortsatt sjansen til å avslutte året som verdensener. Det blir i så fall for sjette gang og vil være tangering av rekorden til Pete Sampras.
Neste søndag starter ATP-verdenstourfinalen i London. Det er forhåpentligvis også Nadal på plass sammen med de sju andre beste mannlige spillerne i verden.
(©NTB)

Roste Djokovic: – Det var crazy

Australian Open
Italieneren søker revansj mot Nadal: – Han spiller bedre enn noensinne
38 MINUTTER SIDEN
Australian Open
Rørt til tårer av stjernens melding
2 TIMER SIDEN