Tennis
Rolex Paris Masters

Djokovic ustoppelig i Paris Masters-finalen

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Match point Djokovic v Shapovalov

Foto: Eurosport

AvEurosport
03/11/2019 på 15:26 | Oppdatert 03/11/2019 på 16:49

Verdensener Novak Djokovic sikret seg sin femte triumf i Paris Masters i tennis. Canadieren Denis Shapovalov ble slått i strake sett i søndagens finale.

Det ble ingen «drømmefinale» mellom nummer en og to i verden ettersom Shapovalov tok seg til finalen på walkover. Rafael Nadal måtte trekke seg rett før lørdagens semifinale skulle starte. Årsaken var problemer med en magemuskel.

Søndagens finale ble aldri helt spennende, til det var Djokovic for suveren. Spesielt serven til serberen hadde Shapovalov problemer med. Djokovic brukte under en halvtime på å ta hjem det første settet med 6-3. Det andre settet varte noe lenger og endte med 6-4.

Rolex Paris Masters

Djokovic til kvartfinale i Paris med sin 50. seier i år

31/10/2019 PÅ 17:05

20-åringen var litt bedre med i det andre settet, men aldri i nærheten av å bryte motstanderens serve. På stillingen 3-3 klarte endelig Djokovic å bryte. Han så seg aldri tilbake og kunne serve hjem seieren på stillingen 5-4.

– Det var en flott turnering for meg, der jeg ikke tapte et eneste sett, sa Djokovic.

– Jeg har spilt bra, spesielt de tre siste dagene. Selvsagt var Denis noe preget ettersom en Master-finale er en ny erfaring for ham, sa Djokovic om sin unge motstander. Selv spilte han sin 50. Masters-finale.

– Begge servet godt i finalen. Jeg var solid og klarte å bryte motstanderen når jeg trengte det. Det var nok denne gangen, sa den 32 år gamle serberen.

Djokovic spilte sin sjette finale i den franske hovedstaden. Fire ganger tidligere har han gått seirende ut av storturneringen i Paris, senest i 2015. Det gjør at han er den mestvinnende spilleren gjennom tidene i turneringen. I fjor tapte han i strake sett for russeren Karen Khatsjanov.

Tross seieren mister Djokovic førsteplassen på verdensrankingen til Nadal kommende uke, men han har fortsatt sjansen til å avslutte året som verdensener. Det blir i så fall for sjette gang og vil være tangering av rekorden til Pete Sampras.

Neste søndag starter ATP-verdenstourfinalen i London. Det er forhåpentligvis også Nadal på plass sammen med de sju andre beste mannlige spillerne i verden.

(©NTB)

Roste Djokovic: – Det var crazy

00:02:01

Tennis

Federer på toppen av verdens best betalte idrettsutøvere

29/05/2020 PÅ 18:27
Tennis

– Jeg hadde mer tro på det for en måned siden

25/05/2020 PÅ 06:14
Relatert
TennisRolex Paris Masters
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Siste nytt

Tennis

Federer på toppen av verdens best betalte idrettsutøvere

29/05/2020 PÅ 18:27

Siste videoer

Tennis

Se høydepunktene fra finalen

00:04:38

Mest populært

Indre Bane

Mener denne klubben bør hente Forren: – Er ikke det helt opplagt?

FOR 9 TIMAR SIDAN
Vis mer