Populære sporter
All sport
Vis alt

Semifinaleklare Ruud før Djokovic-møtet: – Blir David mot Goliat

AvNTB

Oppdatert 12/04/2024 klokken 20:58 GMT+2

Tennisesset Casper Ruud fikk det tidvis tøft mot Ugo Humbert, men klarte likevel å ta seg videre fra kvartfinalen av ATP1000-turneringen Monte-Carlo Masters.

Casper Ruud

Foto: Getty Images

Hold deg oppdatert på sport med Eurosport-appen. Last den ned i App Store og Google Play. 
Nordmannen tok seieren med sifrene 6-3, 4-6, 6-1. Ruud er seedet som nummer åtte i turneringen, mens Humbert er 14.-seedet.
– Det var tøft. Det var fram og tilbake, fram og tilbake. Jeg startet bra og spilte veldig bra tennis, før jeg snublet litt. Jeg måtte prøve å stoppe «blødningen» og hadde litt flaks i tredje sett, sa Ruud i seiersintervjuet.
– Jeg er veldig glad for at jeg kom meg gjennom dette, fortsatte han.
I semifinalen venter verdensener Novak Djokovic, som tidligere fredag tok seg videre på bekostning av Alex de Minaur. Fra før har også Stefanos Tsitsipas og Jannik Sinner sikret seg avansement.
– Jeg så litt av Djokovics kamp i dag og det virket som en tøff kamp, uten at jeg skal legge for mye i det. Jeg hørte at det blir hans 77. semifinale i en Masters-turnering. Jeg klarer ikke helt å sette ord på det, sa Ruud og fortsatte:
– Det blir David mot Goliat, men jeg skal spille avslappet og med glede.
Snarøya-gutten fikk en drømmestart på kampen da han brøt Humbert og gikk opp i 3-2-ledelse. Ruud vant så settet da han brøt franskmannen igjen og sikret 6-3.
Ruud fortsatte storspillet i andre sett da han brøt franskmannens første servegame.
– Dette er en så ordentlig bra tenniskamp av Casper. Han spiller med et trøkk som er helt fantastisk. Det er fryktelig bra tennis som Ugo skal bryne seg på i dag, kommenterte Sverre Krogh-Sundbø.

– Satt under press

Franskmannen svarte imidlertid med å bryte Ruud to neste server og gikk opp i 3-2-ledelse. Det norske tennisesset klarte ikke å svare Humbert, som til slutt vant det andre settet 6-4.
– Nå er Casper satt under press, og det er ikke alltid han har respondert veldig bra på slikt type press. Det er nok en initiativpendel som peker i Humbert sin vei akkurat nå, kommenterte Krogh-Sundbø.
Ruud motbeviste imidlertid eksperten da han brøt Humberts andre og tredje serve og gikk opp i 5-1-ledelse. Nordmannen kunne da serve inn seieren til 6-1.

Klatrer

Før fredagens oppgjør hadde Rudd og Humbert møttes fire ganger, hvor franskmannen hadde gått av med seieren i tre av oppgjørene.
I åttedelsfinalen viste Ruud storform og slo formsterke Hubert Hurkacz i strake sett med sifrene 6-4, 6-2.
Hurkacz vant ATP250-turneringen i Estoril forrige uke og passerte Ruud på rankingen. Ruud, som var tittelforsvarer i Estoril, tapte i semifinalen for Pedro Martinez.
Etter fredagens seier passerer Ruud Grigor Dimitrov, Holger Rune og Hurkacz og klatrer opp til 7.-plass på verdensrankingen.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame