Populære sporter
All sport
Vis alt

Til semifinale etter vanvittig maratonkamp – danket ut Ruuds overmann

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 06/10/2020 klokken 21:14 GMT+2

Argentinske Diego Schwartzman og østerrikske Dominic Thiem leverte vekslinger fra øverste hylle under den første kvartfinalen i Roland-Garros. Etter fem set og godt over fem timer spilt på grusen i Paris, stakk omsider Schwartzman av med semifinalebilletten i Paris.

Diego Schwartzman of Argentina celebrates after winning a point during his Men's Singles quarterfinals match against Dominic Thiem of Austria on day ten of the 2020 French Open

Foto: Getty Images

Saken oppdateres!
Diego Schwartzman - Dominic Thiem 3-2 (7-6 5-7 6-7 7-6 6-2)
Idet den skinnende klokken bak argentinske Diego Schwartzmann tikket fem timer spilt, virket det omsider som at tennispublikummet kunne skimte en vinner blant de to semifinalistene ute på Philippe-Chatrier-banen i Paris.
– Forehanden til Dominic Thiem er bare helt sinnsyk, sa Eurosports tennisekspert Melanie Stokke under Tennis Direkte like etter at det fjerde settet var over.
Men det holdt ikke helt inn for mannen som slo ut Casper Ruud tidligere i turneringen. Diego Schwartzman ble til slutt for sterk i det siste og avgjørende femtesettet, og kunne til slutt løfte capsen og juble for en meget heseblesende seier i Paris.
Casper Ruud har forøvrig spilt mot Diego Schwartzman en gang tidligere denne sesongen. Det var i slutten av august da argentineren slo ut nordmannen av Western & Southern Open med to strake sett, 6-7 3-6.
Her avgjør Diego Schwartzman kampen mot Dominic Thiem etter godt over fem timer spilt. Saken fortsetter under videoen.
picture

Her avgjør han det spinnville oppgjøret

– Dominic er en av verdens beste spillere akkurat nå, i tillegg til at han er en veldig god venn av meg, så derfor betyr denne seieren veldig mye. Jeg fortjente å vinne denne, smilte en godt fornøyd Schwartzman i seiersintervjuet etter kampen.
– I det siste settet var jeg utrolig nervøs. Det kokte for meg, men nå er jeg bare utrolig glad, fortsatte den ferske semifinalisten.
Diego Schwartzman møter vinneren av Rafael Nadal og Jannik Sinner til dyst i semifinalen av Roland-Garros.
Kampen var like spennende som den var lang, for de to tennisspillerne fulgte hverandre til døra i samtlige sett fram til det siste og avgjørende femtesettet. Schwartzman fikk en drømmestart etter å ha sikret førstesettet i tie break, før Thiem sikret to strake sett. Argentineren kom tilbake på hesten og utliknet før det siste settet, der han altså stakk ifra Thiem og vant etterhvert komfortabelt 6-2.
– Han kan vinne hele greia, om han fortsetter å spille på denne måten, sier Eurosports tennisekspert Øivind Sørvald etter femtimerskampen var ferdigspilt.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame