Populære sporter
All sport
Vis alt

19-åring tok sensasjonell seier i sin første Grand Slam-finale

Helene Fineide

Oppdatert 10/10/2020 klokken 17:43 GMT+2

Polske Iga Swiatek tok sin første Grand Slam-tittel, etter en overlegen seier over amerikanske Sofia Kenin i finalen av Roland Garros i Paris. 19-åringen kom seg gjennom hele turneringen uten å tape et eneste sett.

Iga Swiatek

Foto: Getty Images

Iga Swiatek - Sofia Kenin 6-4, 6-1
– Jeg skjønner ikke hva som skjer? Jeg er så glad, sa en overlykkelig Grand Slam-vinner i seiersintervjuet etter kampen.
– For to år siden vant jeg en junior Grand Slam, og i dag er jeg her. Det føles bare helt uvirkelig.
Swiatek hadde på sensasjonelt vis tatt seg til sin første Grand Slam-finale, etter å ha slått ut blant andre argentinske Nadia Podoroska i en rekordrask semi på kun 69 minutter. I finalen ventet årets Australian Open-vinner Sofia Kenin.

Kenin slo tilbake

Den polske finalisten åpnet sterkt, og sikret poengene i de tre første gamene. Derimot slo amerikaneren tilbake midtveis i første settet, og man fikk se et jevnere spill på rødgrusen i Paris.
Til tross mer stabilitet og et godt returspill fra Kenin, ble Swiatek hakket for sterk og tok poenget i åpningssettet på stillingen 6-4.
– Klarer ikke holde stilen i det servegamet der Sofia Kenin, og det første settet er dermed i boks for polske Iga Swiatek, sa Eurosports tennisekspert Christer Francke etter åpningen.

Sikret sin første Grand Slam-tittel

Etter å ha vært i garderoben for en medisinsk pause, skulle Kenin revansjere den blytunge starten.
Derimot var det heller den polske motstanderen, som i pausen hadde terpet på server og slag, som trappet opp enda et hakk.
19-åringen så seg aldri tilbake, og vant også andre og avgjørende sett på stillingen 6-1.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame