Populære sporter
All sport
Vis alt

Casper Ruud trakk seg fra ATP-turnering i Brasil – reiser hjem

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 18/02/2022 klokken 03:25 GMT+1

Casper Ruud ser seg nødt til å melde forfall til ATP 500-turneringen i Rio de Janeiro kun minutter før han skulle ut i aksjon. Han sliter med en strekk i magen.

Casper Ruud

Foto: Getty Images

Ruud kom inn i turneringen som andreseedet, men får altså ikke spilt et eneste minutt. Han skulle opprinnelig ha møtt argentinske Francisco Cerundolo klokken 20.30, men måtte melde forfall kun minutter før.
Nordmannen var en av de største favorittene foran turneringen i Brasil. Kun italienske Matteo Berrettini var høyere seedet enn ham.
Ifølge far og trener Christian Ruud pådro nordmannen seg en strekk i magen under finaleseieren i Buenos Aires nylig. Skaden oppsto i nest siste game, men Ruud greide likevel å sikre en ny tittel, hans sjuende på ATP-touren.

Bekrefter skade

Ruud bekrefter at han ble skadd i finalen mot argentinske Diego Schwartzman.
– Det er dessverre en liten strekk i en av magemusklene som er med å hjelpe å rotere. Hvert eneste slag går på å rotere overkroppen, så det har vært mer eller mindre vondt ved hvert eneste slag. Det skjedde i et slag i slutten av finalen mot Schwartzman søndag, helt på tampen av kampen.
Nå bekrefter Ruud at han står over turneringene i Sør-Amerika:
– Det har ikke vært nok tid til å la strekken gro igjen fram til denne torsdagen. Det er kjipt og synd. Jeg hadde gledet meg og sett fram til å spille i Buenos Aires, og her, men også alle de tre andre turneringene jeg var påmeldt i her i Sør Amerika. Så nå blir det en litt kortere tur enn man hadde forventet og håpet på, men heldigvis kan man tenkte at jeg fikk det beste ut av det med seieren i forrige uke.
Ruud forteller at det er skuffende at han må trekke seg, og skulle gjerne deltatt i turneringene:
– Jeg hadde virkelig gledet meg til å starte sesongen for fullt igjen, og spesielt med det som skjedde i Australia, så var jeg ekstra klar for å for tre turneringer. Dette er en ATP500 turnering, som hadde vært gøy å prøve å gjøre det bra i, så jeg er skuffet.

Davis-cup på hjemmebane

Tennisstjernen ser fram til Davis-cup i Norge, og satser på å få slått godt ifra seg:
– Davis-cup på hjemmebane er åpenbart et stort mål. Vi håper på å vinne den kampen, det er det vi går for. Vi møter Kasakhstan, og spiller for å komme til i en playoffs i Davis-cup som vi aldri har vært i før. Det hadde vært veldig gøy om vi klarte det, men Kasakhstan kommer med sitt sterkeste lag, så vi forventer en god match. Nå er det noen uker til, så skal jeg gjøre mitt beste for å være klar til kamp.
Turneringen i Rio er den andre hittil i år Ruud melder forfall til. Han fikk ikke spilt Australian Open i januar som følge av et overtråkk.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame