Populære sporter
All sport
Vis alt

Tallene som taler mot Ruud: – Tror det bare er tilfeldig

Joakim Miøen

Publisert 18/07/2021 klokken 10:13 GMT+2

Casper Ruud har tatt store steg de siste årene og etablert seg i verdenstoppen. Nå må han hente marginer for å ta ytterligere steg. Tiebreak-statistikken viser forbedringspotensiale.

Casper Ruud

Foto: Getty Images

Etter to gressturneringer på rad er Casper Ruud tilbake på grusen, der han trives best.
Som førsteseedet har Ruud tatt seg til finalen i ATP 250-turneringen Nordea Open i Båstad i Sverige.
– Jeg tror ikke han blir særlig påvirket av at han er favoritt. Han har vunnet to turneringer tidligere og sånn sett har han ikke noe press på seg for å få seieren. Dersom han skal vinne vet han at han uansett må levere godt spill. Dette er en turnering han kan vinne, sa Discoverys tennisekspert Christer Francke tidligere denne uken.
22-åringen fra Snarøya har hatt en god sesong så langt og ligger som nummer 16 på verdensrankingen. Han har gjort seg bemerket på den store scenen og tok også sin andre ATP-tittel i Sveits tidligere i år.
Men i Wimbledon ble det tidlig exit. I femsetteren i første runde tapte han to tiebreak mot en lavere rangert spiller. Det samme gjorde han da han røk ut av Roland Garros mot Alejandro Davidovich Fokina.

Tilfeldig?

Men har Ruud vært for dårlig i tiebreak, eller er det bare tilfeldig at det er slik han har røket ut av Wimbledon og French Open? Tilfeldig, mener Ruud selv:
– Jeg tror bare det er tilfeldig. I tiebreak er det bare noen få poeng her og der som avgjør. Alt kan skje og det er man forberedt på. Dessverre har det vært fire tiebreak som har gått litt feil vei i French Open og Wimbledon, men jeg har spilt nok tieberak i mitt liv til å vite at det er mest tilfeldig, sa han i et intervju med Discovery etter Wimbledon-tapet.
Ruuds tiebreak-statistikk på ATP-touren i år er brukbar, og viser 6-6. Men totalt står han med 18 seiere og 32 tap på 50 forsøk. Det tilsvarer 36 prosent seiere.
Francke tror ikke tiebreak-statistikken er det som står øverst i hodet på Ruud etter de to tapene, men påpeker at han må hente marginer der han kan for å bli bedre.
– Når man er så god i tennis så må man lete med lupe for å finne steder man kan forbedre seg på, sier Francke.
Han synes statistikken er interessant.
– All statistikk forteller noe. Det er kanskje litt tilfeldig, men også noe han må tenke litt på. Kanskje han ikke spiller tøft nok i tiebreakene og må ta litt mer risiko. Casper server jo veldig bra, så han bør egentlig ha god uttelling i tiebreak.
– Jeg vet ikke hvor mye Team Ruud har lagt vekt på dette, men i tennis så må man vinne de viktige poengene. Tiebreak avgjør ofte matcher, så kanskje man bør ha litt mer fokus på det, sier Francke.
Ruud møter argentinske Federico Coria i dagens finale.
Dette sa Ruud før Båstad-turneringen:
picture

Casper Ruud favoritt før turnering i Sverige: – Jeg må være på topp

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame