Populære sporter
All sport
Vis alt

Dette er Ruuds semifinalemotstander

Adrian Nordvik

Oppdatert 18/11/2022 klokken 23:39 GMT+1

Fredag kveld møttes Andrey Rublev og Stefanos Tsitsipas hvor vinneren skal møte Casper Ruud i semifinalen lørdag kveld. Nå er det klart at nordmannen skal møte russiske Rublev.

Andrey Rublev

Foto: Getty Images

– Akkurat hvem det blir har ikke for mye for meg å si. Begge er unge og begge spiller aggressivt, og jeg har møtt begge før. Det blir spennende å se hvem det blir.
Det sa Casper Ruud til Discovery da han ble spurt om sine tanker rundt den eventuelle semifinalemotstanderen. Nå er det klart at det blir russeren Andrey Rublev.
25-åringen slo fredag kveld greske Stefano Tsitsipas 3-6, 6-3, 6-2.
I kvartfinalen mellom Tsitsipas og Rublev var det grekeren som tidlig fikk god kontroll på det første settet da han gikk opp i 2-1, før han brøt serven på 3-1. Tsitsipas fortsatte storspillet ut settet og vant det til slutt 6-3.
Rublev slo hardt tilbake i andre sett da han rykket fra på 3-3 og spilte settet inn til 6-3.
Dermed måtte spillerne ut i et tredje og avgjørende sett, hvor Rublev fortsatte storspillet og vant til slutt settet 6-2.
– Jeg mistet fatningen litt når jeg tapte det dumme gamet 40-0 i første sett. Jeg lot følelsene ta overhånd men Jeg tenkte at jeg kom til å få sjanser hvis jeg gjorde mitt beste. Jeg fant min måte å spille på og jeg klarte å snu kampen. Jeg er veldig glad for å være i semifinalen for første gang, sa russeren etter seieren.
Om møte med Ruud sa Rublev følgende:
– Jeg gleder meg veldig til å møte Casper. Denne sesongen har han spilt helt utrolig. Han er en inspirasjon for mange spillere med tanke på hvordan han oppfører seg både på og utenfor banen. Jeg har stor respekt for han og håper vi kan vise bra tennis som underholder publikum, sa Rublev.
Discoverys kommentatorer Ola Bentzen og Christer Francke tror begge at Ruud er fornøyd for at han skal møte Rublev i semifinalen.
– Han vil helt sikkert møte Rublev. Ruud slo han i fjor og har et mentalt overtak på russeren. Han vet nok hva han får mot Rublev, sa Francke.
– Jeg tror det passer best å møte Rublev nå. Tsitsipas på en god dag går frem og styrer kampen fremme på nett, og på en god dag er han vrien å møte. Begge er overkommelige og realistiske å slå, men mer mulig mot Rublev, sa Bentzen.
Ruud har tidligere møtt Rublev syv ganger. Det har endt med én seier på seks forsøk for nordmannen. Etter fem strake tap, blant annet under Australian Open i 2021, ble det triumf sist da de møttes i gruppespillet av ATP-sluttspillet i fjor. Da vant Ruud 2-6, 5-7, 7-6.
I den andre semifinalen skal Novak Djokovic møte amerikanske Taylor Fritz i sin semifinale lørdag og den tidligere verdenstoppen regnes som favoritt til å ta hjem turneringsseieren.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame