Casper Ruud har hatt et utrolig tennisår. Nå ønsker han å fortsette den gode formen i Korea Open. Etter seier torsdag, blir det ny match for nordmannen allerede fredag 09:00 norsk tid. Der skal han spille mot japanske Yoshihito Nishioka.
Ruud har spilt mot Nishioka tidligere, da de møttes i Madrid i fjor. Da vant Ruud 2-0 i sett.. Nordmannen sier til Discovery at han forventer en tøff og jevn match,
Tennis
Tatt i doping – suspendert i to måneder
02/12/2022 KLOKKEN 13:54
– Den blir vrien. Han er en god venstrehåndsspiller, og har hatt noen bedre resultater den siste tiden. Han spiller alltid bra i Asia, når han er litt nærmere hjemme. Nishioka er alltid på reisefot, sier Ruud.

Tøff nøtt

Norges tennisstjerne har allerede kvalifisert seg til ATP-sluttspillet. I teorien kan han dermed ta alt med ro fra og med nå, men det har nordmannen ingen planer om. Han vil ta seieren mot japaneren og gå videre i turneringen.
– Jeg vet at han har vunnet mye tidligere på denne tiden av året. Han blir en tøff nøtt å knekke. Jeg må tenke på hva jeg gjorde bra sist mot han. Forhåpentligvis kan jeg holde den ledende statistikken mot ham, avslutter Ruud.

Tror på enkel seier

Christer Francke, Discoverys tennisekspert, ser ikke noe annet utfall enn Ruud-seier mot japaneren.
– Jeg tror Casper vinner 2-0. Nishioka er ikke stor, så han kan ikke det tunge spillet. Casper er også klart bedre fra grunnlinjen. Det eneste som kan bli vanskelig er at han er venstrehendt. Hvis han klarer å spille fortere enn Casper, så er det mulig, sier han og fortsetter:
– Casper fikk bra tempotrening mot Jarry i forrige runde, og er bedre innspilt på dekket. Casper er en klar favoritt. Jeg klarer ikke å se at han skal ryke ut i denne runden, forteller Francke.
Trekningen ser også meget bra ut for Ruud med tanke på videre avansement.
– Han har ganske bra trekning på øvre halvdel. Taylor Fritz har trukket seg på grunn av sykdom. På papiret ser det meget lovende ut. Jeg tror Casper går til finalen, avslutter Francke.
Tennis
Bråkebøttas svar får nettet til å koke: – Jeg bør bli årets trener!
02/12/2022 KLOKKEN 10:40
Davis Cup
Ruud går glipp av mulig gigamøte på hjemmebane – kolliderer med trening
01/12/2022 KLOKKEN 14:59