Filip Krajinovic - Casper Ruud 6-3, 7-5
Det ble en blytung dag på jobb for den norske 20-åringen. Casper Ruud klarte ikke henge med sin serbiske motstander, som tok kommandoen fra start.
– Jeg gjorde det jeg kunne, men følte ikke helt at spillet satt, dessverre. Det er tre uker siden jeg har spilt kamp nå, og det merker man, forteller Ruud om tapet.
Krajinovic spilte double med verdensener Novak Djokovic for ikke lenge siden i Shanghai Masters. 27-åringen har også vært helt oppe på en 26. plass på verdensrankingen for bare ett og et halvt år siden. Det er med andre ord ingen enkel motstander nordmannen fikk, noe som viste seg ute på banen i Stockholm.
Allerede i Ruuds andre servegame ble han brutt, og utover i settet klarte han ikke å bryte tilbake. Nordmannen vant stort sett sine egne server, men måtte kjempe hardt for en del av dem. Også i det siste gamet ble han brutt, noe som gjorde at Krajinovic tok det første settet greit.
Etter en liten pause fortsatte kampen i samme stil. Krajinovic, som i øyeblikket er nummer 60 på verdensrankingen, tok kontroll på kampen og gikk rett opp i 3-0.
– Jeg prøver å klamre meg fast til han, og plutselig får man et break og det er kamp igjen, sier Ruud.
Og det var akkurat det som skjedde. Ruud er ranket som nummer 59, rett over serberen, og han tok seg kraftig sammen på stillingen 4-1. Nordmannen tok tre strake game og fikk lagt litt press på Krajinovic. De fulgte hverandre helt til slutten, men kampen endte 6-3, 7-5.
Etter å tidvis gi litt kamp om poengene, endte det med exit fra Intrum Stockholm Open etter tap i to strake sett for Casper Ruud.