Ingen spillere har levert positive koronatester så langt, men 47 av dem er plassert i en karantene som innebærer null tennistrening etter å ha vært på fly med smittede personer.
Tre personer fordelt på to fly testet lørdag positivt for viruset. Søndag kom det et nytt tilfelle hos en person fra et TV-team som skal vise Grand Slam-turneringen.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - Kei Nishikori mot Andrey Rublev - Tennis – OL-høydepunkter
15 TIMER SIDEN
– Vi har hele tiden visst at det kom til å være en stor risiko med denne pandemien. Du kan aldri være sikker på noe. Men Australian Open går som planlagt, og vi gjør alt vi kan for å bidra til at disse spillerne får en situasjon som er akseptabel, sier Tiley til australske Channel Nine.
Casper Ruud skal ikke være direkte rammet av smittetilfellene som har oppstått, og til Eurosport opplyser far og trener Christian Ruud at det går greit med sønnen og resten av Ruud-leiren.
Norges tennishåp i Australia får kun lov til å være ute av hotellrommet maks fem timer hver dag, og i tillegg til Ruud må alle Australian Open-deltakerne i hotellkarantene i 14 dager etter ankomst i landet.
Men at de som defineres som nærkontakter av smittede, ikke får trene, var det mange som ikke var klar over.
– Om de hadde fortalt oss om denne regelen i forkant, ville jeg ikke spilt i Australia. Jeg ville blitt hjemme. De sa til oss at vi skulle fly med 20 prosents setekapasitet, i avgrensede seksjoner og at vi ville være nærkontakter bare hvis noen i mitt team eller min kohort tester positivt, skriver den rumenske spilleren Sorana Cirstea på Twitter.
(©NTB/Eurosport)
Swiss Open Gstaad
Spøkte med kjæresten: – Håper ikke du er lei av meg
18 TIMER SIDEN
Tennis
Full Ruud-jubel etter seieren
18 TIMER SIDEN