For to måneder siden meldte årets første Grand Slam-turnering at premiepengene ville bli 60,5 millioner australske dollar, men summen er nå økt ytterligere. I fjor var tallet 55 millioner.
Total premiesum for 2019-utgaven av turneringen tilsvarer 43,95 millioner amerikanske dollar, eller 382 millioner kroner. Premiesummen er mer enn doblet på de siste seks årene. I 2013 var den 30 millioner australske dollar.
Erste Bank Open
Se høydepunktene: Ruud videre etter to strake sett
5 TIMER SIDEN
Størst økning blir det for spillerne som ryker ut i de tidlige rundene. Spillere som deltar i 1. kvalifiseringsrunde får vederlaget doblet til 15.000 australske dollar, mens spillere i 1. runde i hovedturneringen får en økning på 25 prosent til 75.000 dollar.

Økt Ruud-gevinst

Casper Ruud er dermed blant de som i størst grad vil merke forandringen. Nordmannen starter Australian Open-eventyret i 1. kvalifiseringsrunde og har som mål å kvalifisere seg inn til hovedturneringen slik han klarte i 2018.
Vinnerne av mennenes og kvinnenes singleturnering får 4,1 millioner australske dollar hver.
– Vi har et ansvar for å bedre alle spillernes betingelser og sørge for at tennis blir en realistisk karrierevei. Det innebærer økning i prispengene og hjelp med å håndtere kostnadene ved å spille i Australian Open, sier turneringssjef Craig Tiley.
(©NTB/Eurosport.no)
Erste Bank Open
Øker forspranget til konkurrent: – Jeg må fokusere på mitt eget
6 TIMER SIDEN
Erste Bank Open
Ruud tok grep før sesongavslutningen: – Mye som står på spill
I GÅR PÅ 18:43