Populære sporter
All sport
Vis alt

Norsk stortalent fikk seniordebuten – møtte Perus beste mann

Joakim Opphus

Oppdatert 17/09/2023 klokken 10:49 GMT+2

Viktor Durasovic hadde grei kontroll i den første kampen mot Peru i kvalifiseringen til neste års Davis Cup. Stortalentet Nikolai Budkov Kjær fikk det ikke overraskende tøft i møtet med Perus Juan Pablo Varillas i den andre kampen lørdag.

Viktor Durasovic

Foto: NTB

  • Følg Norge - Peru i kvalifiseringen til Davis Cup 2024 på discovery+ fra 19.00 søndag
Viktor Durasovic sørget for at Norge tok en 1-0-ledelse i kvalifiseringen til Davis Cup 2024 da han slo Perus Gonzalo Bueno i strake sett.
Durasovic vant med sifrene 6-3, 6-4.
– Jeg synes at vår beste spiller her leverer en strålende åpningskamp. Han gjør jobben som vi hadde håpet på og dette vil også spre masse god energi inn i det norske laget, sa Discoverys tenniskommentator Svein-Espen Lindås Olsen.
Senere lørdag kveld var stortalentet Nikolai Budkov Kjær som skulle forsvare Norges ære i hva som var hans første kamp for Norge i Davis Cup og hans første kamp på seniornivå.
Kjær fikk en tøff oppgave derimot når han møte den sterke spilleren Juan Pablo Varillas som er ranket som nummer 70 i verden.
Varillas vant med sifrene 7-5, 6-4 og utlignet dermed til 1-1 i kamper.
Søndag spilles resten av kampene mellom Norge og Peru. Først er det Viktor Durasovic og Hermann Høyeraal som skal ut i double. Duoen møter Ignacio Buse og Arklon Huertas del Pino Cordova.
Etter double-kampen er det Durasovic sin tur å møte Varillas. Hvis Norge vinner både double-kampen og Durasovic slår Varillas er Norge videre til neste års Davis Cup. Dersom Norge bare vinner én av de to kampene så er det Budkov Kjær i femte og siste kamp som kan får oppgaven av å sende Norge videre.
Kjær møter Gonzalo Bueno i en eventuell femte og siste kamp.
Norge spiller i World Group 1. De tolv lagene som vinner sine respektive oppgjør denne helgen blir dermed med i Davis Cup-kvalifiseringen i 2024. Da blir neste kamp spilt i februar/mars. Der kjemper man igjen om å om å ta seg inn i selve sluttspillet i Davis Cup.
De tolv lagene som taper i World Group 1 møter de tolv vinnerne i World Group 2.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame