Populære sporter
All sport
Vis alt

Norge med drømmestart: – Beste dagen jeg har hatt!

Helene Fineide

Oppdatert 16/09/2022 klokken 22:03 GMT+2

Casper Ruud åpnet ballet formidabelt for Norge i Davis Cup på Lillehammer denne fredagen. Viktor Durasovic fulgte opp på majestetisk vis.

Casper Ruud

Foto: NTB

Casper Ruud - Prajnesh Gunneswaran: 2-0 (6-1, 6-4)
Viktor Durasovic - Ramkumar Ramanathan 2-0 (6-1, 6-4)
Lillehammer (Eurosport.no)
For med en verdensstjerne tilbake på norsk jord, så var det duket for folkefest på Lillehammer denne helgen, når det norske herrelandslaget i tennis skulle kjempe om en sjanse til å kvalifisere seg til World Group i Davis Cup.
Og Casper Ruud skuffet ikke, når han allerede i åpningskampen sendte Norge opp i ledelsen, med en sterk prestasjon på hjemmebane. Like etterpå fulgte også Viktor Durasovic opp på samme vis, og sikret dermed det best tenkelige utgangspunktet for den avgjørende lørdagen.
– Dette er nok den beste dagen jeg har hatt i Davis Cup noen gang, sa en ekstatisk lagkaptein, Anders Håseth, etter de to seierene.
– Både Casper og Viktor leverer to helt utrolige kamper, og spiller så fantastisk tennis, fulgte den smilende kapteinen opp.

Casper overlegen

Det så tidlig ut til å bli en enkel oppgave for den ferske verdenstoeren, som vant førstesettet mot indiske Prajnesh Gunneswaran soleklare 6-1.
Likevel møtte nordmannen på noen ørsmå utfordringer tidlig i kampen. Underlaget i flerbrukshallen fra OL i 1994, har normalt sett parkettunderlag, men for anledningen er det lagt hardcourt-bane over dette.
Og med et par feiltreff på ballen tidlig i kampen, kunne det se ut til at underlaget ikke helt var Ruuds bestevenn i starten.
Etter kampen var deirmot Ruud kjapp med å avfeise at det var underlaget som var årsaken til de små treffeilene helt i begynnelsen av kampen.
– Jeg har trent her noen dager her, og spilt på slike underlag tidligere. Det er jo selvsagt annerledes enn når det er asfalt og maling under, men jeg følte egentlig ikke det var det som gjorde at jeg fikk noen feiltreff. Det er nok ikke første, og heller ikke siste gangen i min karriere at jeg ikke treffer helt rent, sa Ruud på pressekonferansen etter åpningskampen.
Nordmannen ristet uansett av seg det som var av fillefeil, og kom inn i flyten raskt. Og tok som nevnt en sterk 6-1-seier i første sett.
Indiske Gunneswaran så derimot friskere ut i det andre settet, og karret til seg både tre og fire game. Men Ruud svarte på tiltale og vant til slutt 6-4 og sikret med det en drømmestart for Norge.

Durasovic fulgte opp

Kun 20 minutter etter Caspers kamp var det nok en nordmann som skulle i aksjon. Denne gangen var det Viktor Durasovic som møtte Ramkumar Ramanathan.
Og han gjorde akkurat som lagkameraten før han, og sikret med det et fantastisk utgangspunkt før morgendagens mulig avgjørende doublekamp.

Slik spiller Norge lørdag:

14.00: Casper Ruud/Viktor Durasovic - Yuki Bhambri/Saket Myneni
Casper Ruud - Ramkumar Ramanathan
Hvis det står 2-2 etter de fire første kampene, møtes Viktor Durasovic og Prajnesh Gunneswaran i en femte og avgjørende kamp.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame