Populære sporter
All sport
Vis alt

Casper Ruud hyller «unikumet» Roger Federer: – Betydd mye for meg

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 15/09/2022 klokken 21:23 GMT+2

Torsdag bekreftet tennisikonet Roger Federer (41) at han legger opp etter Laver Cup. – En trist nyhtet for medspillere, fans og alle andre, sier Casper Ruud til Discovery.

Roger Federer og Casper Ruud fra Roland Garros i 2019.

Foto: Getty Images

LILLEHAMMER (Discovery):
Casper Ruud er på plass på Lillehammer for å forberede seg til de kommende Davis Cup-kampene mot India senere denne uken, men torsdagens store tennisnyhet hadde ikke rot i OL-byen denne gangen.
For sveitsiske Roger Federer publiserte torsdag et brev på sosiale medier, der han meddelte at han gir seg med tennis på toppnivå etter kommende Laver Cup i London neste uke.

– Betydd mye for meg

Casper Ruud kaller nyheten «trist».
– Det er en trist nyhet for medspillere, fans og alle andre egentlig. Han har hatt en lang karriere og alt har en ende, så altfor overraskende er det ikke. Det ville vært en trist dag uansett når den skulle komme, sier 23-åringen til Discovery.
– Jeg har sett på han siden jeg var en liten gutt. Han har betydd mye for meg og for veldig mange folk rundt omkring i verden. Han er et unikum, legger Ruud til, som nå er rangert som nummer to i verden.
Roger Federer står med vanvittige 20 Grand Slam-titler.

Siste dans – med Ruud på laget

Casper Ruud rakk å møte Roger Federer i en tellende kamp i ATP-sirkuset da de to kjempet om avansement i Roland Garros i 2019. Den kampen vant Federer.
– Jeg er veldig glad for at jeg fikk spille mot han. Jeg har alltid hatt lyst til å spille mot de tre store (Novak Djokovic, Rafael Nadal og Roger Federer, journ.anm), og vil nesten inkludere Andy Murray der også, så det er utrolig kult at jeg rakk det, meddeler Snarøya-gutten.
Og ikke bare fikk Casper Ruud mulighet til å spille mot Federer i 2019, nordmannen får også spille på samme lag som tennislegenden i sveitserens aller siste turnering på toppnivå. Casper Ruud og Roger Federer skal nemlig spille på samme lag under Laver Cup.
– Det kommer til å bli veldig spesielt. Tror det kommer til å være en utrolig stemning inne i hallen, legger Ruud til.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame