Populære sporter
All sport
Vis alt

Perfekt start for Ruud – stålkontroll mot Schwartzman: – Det kjennes bra

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 10/03/2023 klokken 22:10 GMT+1

Casper Ruud hadde ingen problemer med å ta seg over første hinder i Indian Wells. Kampen mot Diego Schwartzman ble som en transportetappe å regne.

Ruuds taktiske grep ga resultater: – Noe vi har trent på i fire-fem uker

  • Følg Casper Ruud i Indian Wells på discovery+ og eurosport.no
Diego Schwartzman - Casper Ruud 0-2 (2-6, 3-6)
Etter at Casper Ruud måtte belage seg på en tidlig exit i Mexico sist uke, var han fredag tilbake i manesjen - denne gangen i Indian Wells i California. Med «bye» i første runde, var det en kjent motstander som ventet i den andre runden for vår mann fra Snarøya.
Diego Schwartzman og Casper Ruud har møttes hele åtte ganger tidligere, sist gang i turneringen i Buenos Aires - på Schwartzmans hjemmebane - i 2022. Den gangen vant nordmannen etter tre sett.

– En stor lettelse

I California trengte ikke Ruud mer enn to sett for å knekke den 170 centimeter høye argentineren. Den tredjeseedede spilleren fra Norge vartet tidvis opp med elegant spill på hardcourten i California, og spesielt backhanden - som han har terpet mye det siste året - satt på perfekt vis gjennom kampen.
Ruud vant til slutt 6-2, 6-3.
– En stor lettelse. En god motstander for Casper å møte i dag, og i dag leverte han en veldig solid kamp, var dommen fra Discovery-ekspert Dorthea Faa-Hviding.
– Jeg kan se at teamet har gjort en fantastisk jobb de siste dagene. Han fikk seg en på trynet i Mexico, og det å slå tilbake på dette viset tyder på at Christian (Ruud) og resten av teamet har gjort en kjempejobb, legger Øivind Sørvald til, som selv jobber med analyse for Team Ruud.

Ruud: – Fornøyd

Snarøya-gutten erkjenner at han forventet en tøff kamp.
– Det kjennes bra. Jeg visste at det kom til å bli en tøff kamp. Schwartzman har alltid vært en vanskelig motstander for meg. I dag var det små marginer på min side, og mye som gikk min vei. Jeg spilte bra i dag, og jeg er fornøyd med spillet, sa Ruud til Discovery etter kampen.
– Jeg synes jeg dominerte bra på forehand, i tillegg til at jeg server bra gjennom hele kampen. Schwartzman har en god backhand, så prøvde å unngå å spille ballene der. Det med å variere er noe vi også har trent på de siste ukene, legger nordmannen til.
Chileneren Cristian Garín blir nå neste motstander for Ruud i Masters 1000-turneringen. Garin kom seirende ut av duellen mot japanske Yoshihito Nishioka fredag. Den 26 år gamle chileneren er rangert som nummer 97 i verden og har vunnet to av tre møter med Ruud tidligere.
  • Casper Ruud følger du selvfølgelig på discovery+ og eurosport.no!
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame