Populære sporter
All sport
Vis alt

Stortalentet til finale etter maratonkamp – møter Ruuds overmann

Tiril Haga

Oppdatert 24/04/2022 klokken 16:31 GMT+2

Den spanske unggutten Carlos Alcaraz blir å møte spanske Pablo Carreno Busta i finalen av ATP500-turneringen i Barcelona - som er 12 år eldre.

Pablo Carreno Busta t.v. og Carlos Alcaraz.

Foto: Getty Images

  • Følg finalen i Barcelona mellom Alcaraz og Carreno Busta fra klokken 17.30 på discovery+.
Spanske Pablo Carreno Busta tok seg trygt videre til finalen av ATP 500-turneringen i Barcelona søndag formiddag mot argentinske Diego Schwartzman. Da ble stillingen 6-3, 6-4.
– Barcelona er hjemmet mitt. Det blir spesielt og jeg skal gi hundre prosent, sa Carreno Busta etter seieren.
Carreno Busta slo ut Casper Ruud i kvartfinalen (4-6,7-6,6-3).
30-åringen som er ranket som nr. 19 i verden, blir å møte den 12 år yngre felles landsmannen Carlos Alcaraz i finalen - som blir en ordentlig spansk helaften i storbyen.
Grunnet regn på lørdag, ble semifinalene utsatt til søndag - samme dag som finalen.

Fire timer lang semifinale

18 år gamle Alcaraz fikk derimot en meget tøff fire timer lang semifinale, mot australske Alex de Minaur, hvor to tie-sett måtte til - og hvor spillerne kun brøt hverandre tre ganger i løpet av kampen. Spanjolen stod for to av dem.
– Jeg vet ikke hvordan jeg gjorde det. Det var en jevn kamp frem til siste ball, sa Alcaraz etter kampen.
Alcaraz, som har blitt spådd til å bli en av verdens beste, slet med å få tak i kampen i starten og tapte første sett 7-6(4).
I andre sett begynte Alcaraz å utnytte de Minaur dype plassering med korte baller som sistnevnte ikke rakk. Med noen frekke baller vant han viktige poeng, men gameballene til spanjolen ville seg ikke. Det stod 6-6 i andre sett, og Alcarez ledet det siste gamet 4-2. Han kjempet seg igjennom en nerve da det så ble 4-4 og en stadio fylt av Carlos-fans. Alcaraz klarte til slutt å ta settet med backhanden7-6(4).
– Det var nok mange av de spanske tilskuerne som trodde det var kjørt for Alcaraz, men så klarte han å snu det, sa Discoverys kommentator Nicolai Herlofson.
Første game i det siste og avgjørende sett tok Alcaraz etter fire tie breaks. Spanjolen ledet 2-0, men så reiste de Minaur seg igjen og det stod 3-3.
Etter hvert begynte Alcaraz å få igjen spillet sitt, og spilte med selvtillit. Han tok siste sett 6-4.
– Det blir tøft å spille en finale i ettermiddag etter denne kampen, men det er ingen tid til å være trøtt nå, sa det unge tennistalentet etter kampen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame