Wimbledon er den eldste tennisturneringen i verden. All England Club har vært arrangør av Grand Slam-turneringen helt siden starten i 1877, og bare fire ganger i løpet av gress-turneringens 145 år lange historie har det spilt kamper på såkalte «Middle Sunday».
Det har vært en tradisjon helt siden turneringens opprinnelse i 1877 at på søndagen midt i turneringen spilles det ingen kamper.
Wimbledon
Ordkrig mellom Tsitsipas og Kyrgios: – En bølle med en ond side
3 TIMER SIDEN
Grunnen til dette var for å gi gresset på banene en dag med vedlikehold og en pause fra slitasje.
Etterfulgt av Middle Sunday kom «Manic Monday». En tradisjon ulik hvilken som helst annen Grand Slam. På Manic Monday spilles nemlig alle de 16 fjerderunde-kampene i turneringen på samme dag. En eneste stor tennisfest på anlegget i London.
Men fra 2022 tar tradisjonen slutt. Det bekreftet All England Club under fjorårets turnering. Nå vil de 16 kampen deles opp i to dager og spilles både søndag og mandag.
Styreleder i All England Club, Ian Hewitt, sier at grunnen til hvorfor tradisjonen skrapes er fordi teknologiske nyvinninger innen gress og vedlikehold ikke lenger gjør det nødvendig å gi underlaget en dags pause.
Administrerende direktør i All England Club, Sally Bolton, sier at håpet er å bygge en ny tradisjon.
– Å inkludere Middle Sunday som en spilledag i turneringen vil gi oss en mulighet til å starte en ny tradisjon som vi håper vi kan være veldig stolt av. Jeg gir oss en sjanse for å gjøre mer med den andre mandagen i turneringen, som er kjent for å være «manic» for en god grunn.
Saken fortsetter under saken.

Finalebragden gir motivasjonboost: – Det betyr masse

På tide

Discoverys tenniskommentator Christer Francke synes det er synd at Manic Monday forsvinner, men han ser flere positive sider med endringen.
– Det er synd for tradisjonen, det kan man jo si at det er, men det er også en forbedring av turneringen. De ønsker nok å legge til rette for en bedre turnering hvor spillerne ikke måtte vente en dag og får mer pause enn andre. Det gjør arrangementet bedre rett og slett.
Francke tror også at endringen ved å splitte opp Manic Monday til to dagers spill vil være med på å gi mer billettinntekter. Han tror også at denne endringen var litt på overtid etter over 140 år.
– Det er en ny tid, så kanskje burde de ha endret det for lengst. Jeg tror ikke at så mange vil merket det bortsett fra at det er en dag ekstra med spill, mener Francke.
Wimbledon
Nadal enkelt videre i Wimbledon
16 TIMER SIDEN
Wimbledon
Brandon Nakashima - Daniel Elahi Galán - Wimbledon høydepunkter
17 TIMER SIDEN