– Et historisk øyeblikk for Casper og for norsk tennis! Særlig gøy at han gjør det i Australian Open hvor han tangerer faren som gjorde det samme for 24 år siden, sa Eurosports tennisekspert Ola Bentzen, etter kampen.
Casper Ruud slo Albot over fire sett, med sifrene 6-1, 5-7, 6-4 og 6-4.
Nitto ATP Finals
Maktdemonstrasjon: Casper Ruud feide Andrey Rublev av banen
19/11/2022 KLOKKEN 22:06
Dermed skal 22-åringen spille fjerde runde i en Grand Slam-turnering for første gang. Det har ingen andre nordmenn gjort, siden pappa-Ruud gjorde det i 1997.
– Det har vært mye snakket om gjennom min karriere. Dette var en av de få rekordene han hadde igjen, og nå har jeg tangert den. Han har hatt den her på meg en god stund, så det er absolutt veldig deilig å tangere rekorden hans Han gjorde det samme før jeg ble født, så det sier litt om hvor lenge siden det er, sier Ruud.
I første runde slo han ut australske Jordan Thompson, mens hans vant over amerikaneren Tommy Paul i andre runde på torsdag.
Se hva Ruud sa like etter kampen (artikkelen fortsetter under videoen):

Ruud etter bragden: – Spiller akkurat slik jeg skal

– Det er en herlig prestasjon av Casper her. Det er utrolig sterkt, sier Bentzen.
Nordmannen startet kampen med å serve og tok enkelt første game. Han fulgte opp med å bryte serven til Albot to ganger i første sett og vant det 6-1.
– Første sett er helt feilfritt fra min side, og jeg spiller akkurat sånn jeg skal spille mot ham. Han spiller nok litt under par, i forhold til hva han har gjort her tidligere. Han slår litt mye feil, så jeg får jo noe gratis, men spiller veldig bra og returnerer mye inn, sier Casper Ruud til Eurosport etter kampen.
22-åringen hadde god kontroll i første sett, som ble fullført på 27 minutter. I andre sett kom derimot Albot mer med i kampen. Han fikk presset Ruud til å løpe mer, og nordmannen gjorde i tillegg flere feil. Albot vant til slutt settet 7-5.
– Han greier å levere etter det presset han har på seg. Han er favoritt til å vinne, og innfrir på en strålende måte i et stadie i turneringen hvor en spiller med hans seeding normalt ville møtt en høyere seedet spiller. Hadde det vært tilfelle ville han da ikke ikke vært spilleren med presset på seg. Da trekningen ble gjort før turneringen trodde nok de fleste at Roberto Bautista Agut eller Jan-Lennard Struff kom til å være motstanderen i den tredje runden, sa Bentzen.
– Andre sett spiller jeg ikke dårlig, men det er selvfølgelig tøft å tape det. Det svir , jeg vil gjerne lede 2-0 etter to sett, men ettersom at han klarer å vinne det andre sett så er det jo helt åpent igjen og han har litt momentum, så jeg er veldig fornøyd med at jeg klarer å snu det.
I tredje sett fulgte spillerne hverandre tett, men Ruud spilte solid og brøt Albots servegame to ganger i settet og vant det 6-4.
Det fjerde settet startet godt for Ruud, og han brøt Albots første servegame. Det tok hele 12 minutter å avgjøre det første gamet. Ruud vant til slutt settet 6-4 og det ble også det avgjørende settet, ettersom kampen avgjøres over fem sett.
– Han gjennomfører nærmest et feilfritt første sett, og det blir deretter en jevnere kamp mot en smart motstander som er veldig vanskelig å slå om man ikke er helt på topp. Etter en kalddusj i andre sett klarer han å heve seg og er veldig sterk i de avgjørende øyeblikkene. Det har vi nærmest blitt vant til med Casper Ruud, særlig det siste året.
Albot er ranket som nummer 85 i verden, og Ruud var sett på som favoritt i forkant av kampen.
Med seier sikret Ruud 320.000 australske doller, tilsvarende 2,1 millioner norske kroner.. Et så høyt beløp har han aldri spilt inn på én turnering.
Kampen i Melbourne spilles for tomme tribuner fordi hele delstaten Victoria er nedstengt i fem dager. Årsaken er et smitteutbrudd på karantenehotell ved flyplassen i Melbourne.
Se høydepunktene fra Ruuds seier:

Se høydepunktene: Første nordmann til 4. runde siden 1997

(Eurosport/©NTB)
Laver Cup
Se høydepunktene: Casper Ruud seiret mot Jack Sock i Laver Cup
23/09/2022 KLOKKEN 19:32
Laver Cup
Ruud setter sammen den ultimate spilleren ut ifra «de fire store»: – Komplett pakke
23/09/2022 KLOKKEN 06:35