MELBOURNE/OSLO (Eurosport.no):
Snarøya-gutten har rikitgnok snakket om at han i tidligere kamper har slitt med hoften, blant annet i US Open i fjor, men etter exiten fra 1. runde-kvalifiseringen til Australian Open var det en dønn ærlig Casper Ruud som møtte Eurosport.no i Melbourne.
Indian Wells
Sikret seg seieren i Indian Wells
4 TIMER SIDEN
20-åringen er klar på motstander Henri Laaksonen var en bedre spiller og vil ikke bruke skadeplager som en unnskyldning, men Ruud avslører at en utvekst i hoften skaper et problem.
– Jeg har slitt med en hofteskade som har preget meg litt noen ganger. Jeg skal ikke si at det var grunnen til at jeg tapte i dag, men det er nok noe som jeg er født med og som alltid vil være der, så jeg må nok bli litt flinkere til å håndtere den og vite litt bedre hva jeg må gjøre for å holde den i sjakk, sier Casper Ruud til Eurosport.no.
(Se hele intervjuet med Ruud. Saken fortsetter under):

Må ta stilling til operasjon: – Synd man er født med det

Han forklarer problemet på følgende måte:
– Det er en på en måte en utvekst på et av hoftebeinene. Man kan selvfølgelig vurdere å operere det vekk, men det er en ganske stor beslutning som jeg vil prøve å holde meg unna så lenge som mulig.
– Vi skal nok ta en liten vurdering nå, og når jeg kommer hjem også. Det er mange flinke fysioer her som man kan få hjelp av. Det er noe jeg må prøve å tenke litt på, og ta en vurdering for å finne ut hva jeg vil gjøre med det. Man vil selvfølgelig unngå å operere om det er mulig. Jeg heller nok mer mot den siden at man heller må prøve å finne andre måter for å holde det i sjakk, forklarer Ruud.
– Har du kjent på det i dag?
– Jeg har nok kjent litt på det de siste dagene. Det oppstår ofte når man blir veldig presset mot hjørnene og noen ganger hender det at man sklir litt på banene og ikke får helt feste. Da trykker det på den lille utveksten. Det er noe som kanskje er synd at man er født med, men det er noe man helt klart kan håndtere. Det er ikke verdens undergang, men jeg må prøve å få litt guiding og tips herfra og hjemme, så får vi prøve og komme sterkere tilbake. Alt er læring, jeg er fortsatt ung og får ta med meg alt jeg kan videre.
– Hvordan takler du en skuffelse som dette?
– Det er selvfølgelig kjipt. Det verste for en idrettsutøver er vel kanskje å føle at kroppen ikke er helt der den bør være og at du ikke klarer å konkurrere på det nivået du vil med tanke på at kroppen ikke henger helt med. Jeg skal ikke si at det er en unnskyldning til at jeg tapte i dag, men det gjør at du er ekstra forsiktig i bevegelsene og kanskje ikke helt tør å sparke fra ordentlig som man bør. Det er skuffende. Det er det mest skuffende tapet i år, så får vi håpe at det ikke er altfor mange like skuffende tap resten av sesongen, sier Ruud.
Planen er at Team Ruuds neste turneringer er i Sør-Amerika. Der skal han i utgangspunktet spille kvalifisering til fire ATP-turneringer, men han kan også ende med å slippe kvalifisering og havne rett på hovedtablået.
Se Ruuds exit her:
Tennis
Bekreftet: Casper Ruud med historisk bestenotering
5 TIMER SIDEN
Indian Wells
Går inn i historisk tung periode: – Målet er å snu den trenden
15/10/2021 PÅ 14:02