Populære sporter
All sport
Vis alt

Mener favorittstempelet har forflyttet seg: – Tstitsipas har en stor mulighet

Oppdatert 28/01/2022 klokken 08:12 GMT+1

Greske Stefanos Tsitsipas møter russiske Daniil Medvedev i semifinalen i Australian Open 2022.

Greece's Stefanos Tsitsipas (R) congratulates Russia's Daniil Medvedev

Foto: Getty Images

  • Følg sluttspillet i Australian Open på discovery+
Fredag får vi en skikkelig godbit av en tenniskamp i semifinalen i Australian Open. Grekeren Stefanos Tsitsipas skal opp mot russeren Daniil Medvedev. Det blir en reprise av fjorårets semifinale i samme turnering. Den gang gikk Medvedev seirende ut av duellen.
Tennislegenden John McEnroe pekte først ut Medvedev som favoritt, men nå er amerikaneren mer usikker.
– Da de møttes i Australian Open i fjor hadde Tsitsipas vært gjennom en lang femsetter mot Nadal. Jeg tror det tappet ham for mye krefter. Han hadde ikke benene til å stå imot Medvedev. Nå er situasjonen annerledes. Det er Medvedev som spilte i over fire timer mot Felix Auger-Aliassime og måtte kjempe seg tilbake i kampen. Tsitsipas kommer fra en rask seier, sier McEnroe til Discovery.
Tsitsipas har aldri avansert til finalen i Australian Open tidligere, men grekeren slo enkelt ut stjerneskuddet Jannik Sinner i kvartfinalen.
Oppkjøringen har ikke vært optimal for 23-åringen fra Athen. Inn mot turneringen slet han med en albue og det var usikkert på om han kom til å spille turneringen.
Maktdemonstrasjonen i kvartfinalen gjør at John McEnroe får lyst til å endre spådommen sin før den andre semifinalen.
– Jeg tror Tsitsipas har en stor mulighet for å vinne dette. Timingen for kampen, det fysiske i en femsettskamp, selvtilliten hans og det faktumet at han ikke har spilt så mye over de siste fire-fem månedene tror jeg faktisk kommer til å hjelpe ham nå.
– Jeg ville ha sagt at Medvedev hadde et stort overtak. Nå kan du argumentere for at kampen vil gå begge veier, fortsetter den amerikanske 62-åringen, som selv har vunnet sju Grand Slam-titler.

Vinneren møter Nadal

Ellers har Tsitsipas sendt ut Mikael Ymer, Sebastian Baez, Benoiut Paire og Taylor Fritz.
Medvedev har sendt ut Henri Laaksonen, Nick Kyrgios, Botic van De Zandschulp, Maxime Cressy og Felix Aliassime. Sistnevnte var kvartfinalen i turneringen. Akkurat den kampen skulle vise seg å bli vanskelig for Medvedev. Den varte nemlig i over fire og en halv time.Den unge canaderen Aliassime hadde nemlig ingen planer om å gi seg uten kamp.
Tsitsipas og Medvedev har spilt mot hverandre åtte ganger tidligere, hvor sistnevnte har vunnet seks. Siste møte var i French Open 2021, hvor Tsitsipas gikk seirende ut. Tsitsipas er ranket som nummer fire, mens Medvedev er ranket som nummer to.
Vinneren vil møte Rafael Nadal, som tidligere fredag slo Matteo Berrettini etter fire sett. Finalen spilles 30. januar.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame