• Se Casper Ruud-Andrej Rublev i semifinalen i ATP 500 i Hamburg på Eurosport 1 og Dplay 13.30 lørdag. Sikre deg tilgang her!
Ugo Humbert - Casper Ruud 5-7, 6-3, 1-6
Ugo Humbert skapte tidvis store problemer for Casper Ruud i kvartfinalen av ATP 500-turneringen i Hamburg. Ruud klarte imidlertid å heve spillet sitt i det tredje og avgjørende settet på grusen, som er favorittunderlaget.
ATP Hamburg
Ruud-eventyret spolert av Rublev
26/09/2020 PÅ 13:10
– Jeg er glad for å spille litt grusturneringer nå på høsten. Jeg gjorde en god jobb i koronapausen og arbeidet med fysikken og tennisen min. Det funker bra nå. Jeg spiller bra og føler meg bra på grusen. Jeg får ny selvtillit for hver seier, sa Ruud etter seieren i Hamburg.
Han slet til tider fredag kveld, men viste imponerende styrke i det tredje settet.
Dermed blir det oppgjør mot russeren Andrej Rublev (rangert som nummer 12 i verden) i semifinalen lørdag 13.30. En eventuell finaleseier vil være tidenes triumf i norsk herretennis.
– Han er en god spiller og kom til finalen her i fjor. Jeg må være klar for en tøff kamp. Han er høyere rangert enn meg og er en bedre spiller, så jeg er underdogen, sa Ruud.
Ruud har virkelig imponert stort den siste tiden. Han yppet seg nylig mot Novak Djokovic i ATP 1000-turneringen i Roma, der det ble stopp i semifinalen. Torsdag vartet han opp med en maktdemonstrasjon mot Fabio Fognini.
Humbert var på sin 41. plass rangert en del lavere enn torsdagens motstander, men Ruud måtte jobbe knallhardt mot den 22 år gamle franskmannen.
Se intervju med Ruud etter kvartfinaleseieren her. Saken fortsetter under videoen:

Ruud etter kvartfinaleseieren: – Jeg tror tyskerne støtter nordmannen

Tok tøft sett

Humbert startet nok noe bedre, men Ruud klarte å holde servegamene sine uten altfor store problemer.
Så hevet Ruud seg voldsomt da Humert skulle serve hjem sitt tredje game. Nordmannen brøt til slutt franskmannens serve etter flere lange ballvekslinger.
Med Ruuds nylig form i bakhodet skulle man trodd at han da ville hatt noenlunde kontroll på det første settet, men det hadde han ikke. I nordmannens påfølgende servegame skapte Humbert nye problemer for ham. Franskmannens høye baller over nettet virket ubehagelige for Ruud, som faktisk ble brutt umiddelbart.
Ruud var nær å slå tilbake igjen i det påfølgende gamet, men Humbert holdt. De to fulgte hverandre som skygger gjennom settet. Humberts slag fortsatte å skape problemer for nordmannen, som måtte jobbe knallhardt for å holde serven sin flere ganger.
– Litt negativ i kroppsspråket nå, Casper Ruud. Hans fremste våpen, forehanden, har sviktet litt. Det samme har serven sa Eurosports kommentator Nicolai Herlofsen da Humbert skapte trøbbel for Ruud.
Men Ruud har imponert under press de siste ukene. Han berget seg gjennom servegamene sine, før han til slutt klarte å bryte til 6-5. Da kunne han greit serve settet hjem. Den fryktede forehanden, som har skapt trøbbel for blant andre Novak Djokovic den siste tiden, så ut til å spille mer på lag igjen.
– Det viser hvor mentalt sterk han her, sa Herlofsen.
Like etter avgjorde Ruud det første settet.

Godt Humbert-spill

Spillerne fortsatte å følge hverandre i også i det andre settet. Humberts stil fortsatte å skape trøbbel for Ruud.
Og mer trøbbel ble det da Humbert hadde hadde litt flaks i settets fjerde game. Franskmannens slag gikk via nettet og ned på Ruuds side. Nordmannen fikk returnert med nød og neppe, men Humbert kunne enkelt sikre poenget og brøt dermed Ruuds serve.
Men det var fortsatt bare ett break som skilte de to konkurrentene i settet. Fikk sjansen til å bryte etter en dobbeltfeil fra Humbert, men franskmannen holdt på imponerende vis hodet kalt og reddet seg inn. Han sikret settet med et solid ess.
– Han spiller enormt godt, sa Herlofsen.
  • Se Casper Ruud-Andrej Rublev i semifinalen i ATP 500 i Hamburg på Eurosport 1 og Dplay 13.30 lørdag. Sikre deg tilgang her!

Knallsterkt tredjesett

Det skulle avgjøres ved et tredje sett i Hamburg. For Ruud holdt det på å bli en marerittstart, da Humbert fikk muligheten til å bryte allerede i nordmannens første servegame. Ruud hevet seg imidlertid og kunne knytte neven etter å ha berget seg gjennom.
Skremmeskuddet så ut til å ha vekket Ruud. I Humberts påfølgende servegame gikk han kjapt opp til 0-30.
– Det er rått det. For en forehand han slår der, sa Herlofsen da Ruud fikk inn en vakker vinner.
Han dro frem den giftige forehanden nok en gang, før han spilte ut franskmannen på gamets siste poeng. Ruud hadde brutt.
Det ble kampens store vendepunkt, for Ruud tok muligheten med begge hender. For mens Humbert hadde fått Ruud til å jobbe knallhardt for å holde serve tidligere i kampen, var det nå det norske håpet som skapte problemer for franskmannens servegame. Plutselig brøt Ruud igjen.
Da var det ingen vei tilbake for Humbert. Med to breaks fordel og muligheten til å avgjøre i eget servegame var Ruud nådeløs.
– Han er som en tiger nå, sa Herlofsen.
Noen ballvekslinger senere var det klart. Casper Ruud er klar for semifinale i ATP 500 i Hamburg.
  • Se Casper Ruud-Andrej Rublev i semifinalen i ATP 500 i Hamburg på Eurosport 1 og Dplay 13.30 lørdag. Sikre deg tilgang her!
Se høydepunktene fra Ruuds seier mot Humbert her:

Se høydepunktene fra Ruuds kvartfinaleseier her

ATP Hamburg
Ingen nordmann har vært i denne posisjonen før
26/09/2020 PÅ 08:53
ATP Hamburg
Høydepunkter: Bublik - Garin
25/09/2020 PÅ 19:03