Alex de Minaur - Casper Ruud: 4-1, 4-0, 4-2
Casper Ruud møtte gruppefavoritten, Alex de Minaur som er ranket som nummer 18 i verden, i den tredje og siste kampen i gruppespillet.
ATP Finals Next Generation
Ruud tapte første ATP-kamp mot doublepartneren: – Stang ut
05/11/2019 PÅ 14:39
Siden han stod med en seier og ett tap fra før av, var det viktig med en seier til for å ha mulighet til å gå videre til sluttspillet fra gruppe A. De Minaur hadde vunnet sine to første kamper.
Casper Ruud sikret første game i første sett og holdt godt følge med australieren, men det ble med det ene gamet. Dermed tok de Minaur første sett 4-1 etter lekkert spill.
Saken fortsetter under:
I andre sett var 20-åringen fra Australia overlegen. Han sikret seg de tre første gamene og tok også til slutt den siste settballen i det fjerde gamet.
I tredje sett fikk Ruud seg to game. På stillingen 3-2 spilte Ruud for et tie-break, men det var til slutt De Minaur som sikret tredje sett med 4-2. Det betyr at Casper Ruud er ute av turneringen, mens De Minaur er videre til sluttspillet.
– Det er mye man kan si, men mest av alt så må man vel bare gi skryt til motstanderen. Han leverer jo omtrent en feilfri match. Jeg gjør noen feil, kanskje et par for mye, men jeg gjør ikke mange feil selv, men han overspiller meg helt klart. Han er mye bedre enn meg på det dekket her og jeg visste på forhånd at han er ekstremt god på innendørs og hard court, sa Casper Ruud til Eurosport etter kampen.
Se hele intervjuet med Casper her. Saken fortsetter under:
– Jeg hadde håpet på en litt jevnere kamp, men han viste meg skikkeli ghvor listen lå på innedørstennis så han fortjener helt klart seieren. Jeg prøvde mitt beste og mer kan man ikke gjøre, la han til.
Ruud var fjerdeseedet i turneringen, mens hans australske motstander var toppseedet. Alex de Minaur er ranket som nummer 18 i verden. Det er et godt stykke lenger opp enn Ruuds 56.-plass.
– Casper møtte en spiller som både er god og som var veldig god i dag. Så det var vanskelig. Han er en type som er god på innendørs, aggressiv, kom mye fram på nettet og gav Casper dårlig tid. Som var planen hans og han klarte å utføre det ganske bra også, det var få feil fra hans side, sa pappa og trener Christian Ruud til Eurosport etter kampen, og la til:
– Casper spiller egentlig ikke dårlig synes jeg, det er bare at han blir spilt under press hele tiden og får ikke nok i gang med forehanden, når han slår en bra med forehanden, så har han et svar på det også. Så det blir litt frustrerende til tider.
Se hele intervjuet med Christian Ruud her:
ATP Finals Next Generation
Ruud møter doublepartneren i gruppespillet i Milano
02/11/2019 PÅ 21:15