John Isner - Casper Ruud: 7-6, 6-7 (10-12), 5-7
Det endte med en sensasjonell seier i Casper Ruuds første kamp og Norges andre kamp i ATP Cupen i Australia mot amerikanske John Isner.
ATP Cup
Djokovic: – Håper det kan gjøre en forskjell
12/01/2020 KLOKKEN 15:44
– Jeg gjorde det jeg sa før jeg gikk på banen; å prøve å nøytralisere serven hans så godt som mulig. Han har jo en ekstrem høyde og en ekstremt bra serve, så jeg følte at jeg gjorde det bra. Det var jo egentlig bare ett break i hele kampen, selv om jeg følte at jeg hadde noen sjanser til at det kunne vært enda mer. Litt stang ut på ballene i første og andre sett, men det var ekstremt deilig å få seieren, sa Casper Ruud til Eurosport etter kampen.
– Du kommer du her å vinner over Isner?
– Jeg tviler på at han liker det så godt, han er jo god på hardcourt og antageligvis det underlaget han favoriserer. Jeg spilte veldig bra og en nesten feilfri kamp, så mer enn det kan jeg ikke be om av meg selv. Selvfølgelig veldig fornøyd og nå må vi prøve å gjøre vårt beste i double, så kanskje vi kan vinne hele lagkampen, sier Ruud.
Se hele intervjuet med Ruud her:

Ruuds første topp 20-seier – dette sier han om kampen

Første sett vant amerikaneren knepent 7-6, mens andre sett ble avgjort på tie-break på 6-6.
Ruud hang med og på stillingen 4-3 økte han til 5-3, før Isner slo tilbake med 5-4. Den norske benken øynet håp, men Isner slo tilbake på 6-6. Det ble jevnt, men på stillingen 10-10, økte først Ruud til 11-10 før han sikret andre sett på 12-10.
Tredje sett ble like jevnt som det foregående, men på stillingen 6-5 til Ruud sikret han også siste game og vant siste sett 7-5.
Fikk du med deg denne?

Ruud med lekker tweener

– En fantastisk start på året

John Isner er ranket som nummer 19 i verden, og dette er første gang Ruud vinner over en topp 20-spiller.
Videoanalytiker for Casper Ruud, Øivind Sørvald, sier dette om den historiske seieren:
– Det er en fantastisk start på året å slå en topp 20-spiller på denne måten, han slo masse vinnere og sto imot Isner. En fantastisk kamp, han var knallhard på hver poeng og Isner, som er en utrolig rutinert spiller, visste etter hvert ikke helt hva han skulle gjøre, så da klarte Casper å snu kampen. Og det var helt fantastisk, en utrolig opplevelse å sitte å se på, sier Sørvald og legger til:
– Det er en bekreftelse på det han har jobbet med de siste månedene, både med litt mer trening og litt mer fokus på spillet sitt, samt noen tekniske og taktiske ting. Det er en kjempefin start og gir en følelse av å være oppe blant de beste på en positiv måte, så dette er viktig.

Tap i første kamp

USA vant første kamp mot Norge, hvor Taylor Fritz møtte Viktor Durasovic. Der endte det 6-2, 6-2.
Durasovic var tydelig misfornøyd etter tapet i sin første kamp.
– Jeg er ganske skuffet over at jeg ikke presterte litt bedre og håndterte nervene litt bedre enn det jeg gjorde. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si egentlig, jeg er ikke så veldig fornøyd fo jeg vet jeg kan spille bedre. Selv om han er ganske god og selv om han kanskje hadde slått meg uansett, og det gjorde han jo ganske lett i dag. Så håper jeg får spille litt bedre de neste kampene, sa han til Eurosport etter kampen.
Nå skal det avgjøres i en double-kamp mot USA.
– Det er gode doublespillere de møter, men alt kan skje når Casper har gitt den følelsen etter seieren. Å spille en avgjørende double-kamp mot dem så kan USA plutselig få litt nerver, så jeg tror de kan glede seg til en litt morsom kamp. Amerikanerene er klare favoritter, men det var også Isner, sier Sørvald.
Sett denne?

Helt ny turnering - slik fungerer det

ATP Cup
Her løfter Serbia pokalen etter seieren i ATP Cup
12/01/2020 KLOKKEN 15:36
ATP Cup
Spillerne bidro med donasjoner til skogbrannene – så mye har de samlet inn
12/01/2020 KLOKKEN 15:30