Mandag kveld offentliggjorde ASO hvilke lag som inviteres til Paris-Roubaix 2022. At Uno-X sitt kvinnelag blir å finne på start var allerede klart, men nå er også herrelagets deltakelse et faktum.
– Det føles out of this world. Det er noe av det største jeg tror man kan oppleve som lag og som leder av et lag å bli invitert til et så ikonisk ritt som Paris-Roubaix er, forteller Uno-X-sjef Jens Haugland til Discovery.
Tour of Norway
Halland Johannessen tok ledertrøya i Tour of Norway – Hayter etappevinner
15 TIMER SIDEN
Haugland har lenge ytret at prosjektet vil slippe inn i den heteste varmen når de fortjener det.
– Beskjeden fra arrangøren er veldig enkel på at vi har gjort oss fortjent til den plassen basert på hvordan laget fremstår og sykler. Det er bare jævlig artig, flirer Sykkelsjefen.

To lag på start

Herrelaget har status som Pro-lag og er dermed avhengig av å bli invitert til WorldTour-rittene. Det nystartede kvinnelaget er på WorldTour-nivå og har dermed automatisk innpass i alle WorldTour-ritt.
– Det betyr mye. At vi kan få to versjoner av Helvetet i Nord med ulike øyne det er selvsagt kjempeviktig for oss. Det betyr mye for skandinavisk sykkelsport, for momentet i prosjektet vårt og for partnerne våre. Det er en kjempeforløsning det her for oss.
I det grusomme brosteinsmonumentet forventer Haugland at gule og rød-kledde Uno-X-ryttere vil sykle slik de pleier: Med offensiv sykling.
– Vi vil angripe på kjent Uno-X-måte egentlig og kanskje på den litt norsk-danske måten å sykle på. Sørge for å være i forkant, sørge for å posisjonere seg tidlig og investere krefter tidlig sånn at når det smeller så kan vi være der med de vi ønsker å være med.
– Så kan det gå helt bort i Arenbergskogen eller helt magisk inn på velodromen i Roubaix. Men vi drar ikke dit for å stå der med lua i hånda. Vi drar dit for å sykle som rakkeren. Så får resultatene bli det de blir.

Sterk klassikertrio

Spesielt tre mann i herrenes tropp blir trukket fram av Haugland. Han tror de kan nå langt.
– Så klart kan det det. Jeg kommer aldri til å si noe annet. Det sier jeg til gutta mine og. Det er bare å tro på det, så sitter vi plutselig der.
–Hvis du ser på hva Rasmus Tiller holdt på med med de navnene han syklet mot i de rittene han kjørte i fjor, hvis du ser hvordan Søren Wærenskjold flyter over brosteinen med den kraften han har eller hva Erik Resell kan få til faktisk i en sånn trase. Jeg har uforbeholden tro på at gutta kan sitte der, så får vi se om vi kan få Uno-X-versjonen av Matt Hayman eller ikke. Vi skal jammen meg prøve.
Paris-Roubaix 2022 sykles for kvinner 16. april og den 17. april for herrer.
Giro d'Italia
Spurte lagledelsen om å få gå for seier: – En stor drøm
16 TIMER SIDEN
Sykling
Fikk prosecco-kork i øyet da han feiret på podiet: – Føler meg bedre
EN DAG SIDEN