Tirsdag formiddag bekreftet rittarangøren av både La Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège at Uno-X sitt herrelag har blitt invitert til begge de belgiske endagsrittene.
Nyheten slippes dagen etter at det norske profflaget også kunne offentliggjøre sin deltakelse i Paris-Roubaix. Dermed har Uno-X sitt herre- og kvinnelag sikret plass i de to monumentene, samt i det beinharde Ardenner-rittet La Flèche Wallonne.
Som WorldTour-lag var damelaget allerede sikret plass, mens herrelaget er avhengig av invitasjoner som Pro-lag.
Giro d'Italia
Foss-lagkompis sikret seg klatretrøyen med nok en Giro-seier
20 MINUTTER SIDEN
Alle tre rittene arrangeres av franske ASO, som også står bak Tour de France.
– Vi har vært åpne på at med det laget vi har og de rittene som ASO har så er det kjempeviktig for oss, det. Vi må være ydmyke for at det ikke nødvendigvis alltid er vi som får muligheten, men når vi får den så skal vi ta den med begge hender og leverer så godt vi klarer, forteller Uno-X-sjef Jens Haugland til Discovery.
– Så ønsker vi som system å ha et godt forhold til alle de store arrangørene og ASO er jo en av de store nøklene der. Det er klart det at i det lange løp så er vi tjent med å være trivelige folk og med å sykle som rakkern. Vi skal klare begge deler, vi.

En ny utfordring

I herrenes Paris-Roubaix vil ryttere som Rasmus Fossum Tiller stortrives. I Ardenner-rittene som de nå også har fått tilgang til er det andre navn som vil komme fram.
– Det er det som er så artig. Det er en helt annen rittkombinasjon enn Paris-Roubaix, men vi sitter med ryttere som vi mener kan være veldig bra der. Det er flere i fjor som fikk smake litt på kicket til tvillingene, sier Haugland som sikter til Tobias og Anders Halland Johannessen.
Tvillingene tok U23-scenen med storm i 2021 og Tobias Halland Johannessen vant Tour de l'Avenir, ungdommens Tour de France, samt to etapper. Hans tvillingbror Anders vant også en etappe og ble topp 10 i sammendraget.
– Det er klart de har en fysikk og en stil som vi tror kan passe veldig bra. Jeg begrenser det ikke til dem heller. Vi har også noen danske innslag her som vil stortrives i en rute som Liège-Bastogne-Liège. Og ærlig talt: Det er et monument. Det er en fantastisk mulighet for oss til å vise fram bredden i troppen. Noe av det morsomste er at vi mener vi har bredde nok i troppen til å kunne ha det himla gøy både i Liège-Bastogne-Liège, i La Fleche Wallonne og i Paris-Roubaix.
Saken fortsetter under videoen.

Se Halland Johannessen vinne foran tvillingbroren

Verdifull sportsdirektør

Til årets sesong har Uno-X sikret seg Gino Van Oudenhove inn i følgebilen. Den belgiske klassikereksperten jobbet i en årrekke i det norske Joker-laget, før han dro til utlandet og Qhubeka. Nå er han tilbake i Norge.
I et ritt der posisjonering og forkunnskap er såpass viktig kan belgieren være et viktig taktisk våpen.
– Det er mye som handler om posisjonering og erfaring i de rittene der. Jeg tror vi må grave dypt i den erfaringslomma til Gino Van Oudenhove i de rittene her, konstaterer Haugland.
– Jeg snakker jo mye om tvillingbrødrene og de blir sikkert lei av å bli fremhevet hele tiden, men de er jo så steike morsomme og uforutsigbare. Jeg vet at de i hvert fall ikke er redde for å prøve, det kan du være helt sikker på. Og så kan det gå skikkelig gærent det, men vi skal i hvert fall prøve. Om det blir dem eller en Anthon Charmig eller Jonas Gregaard, det vil vise seg. Men vi skal jammen meg prøve og de er ekle å sykle mot. Vi får se.
Foreløpig bekreftet vårprogram for Uno-X sitt herrelag:
  • 30.01 - GP la Marseillaise
  • 01.02 - 05.02 - Saudi Tour
  • 02.02 - 06.02 - Étoile de Bessèges
  • 26.02 - Faun-Ardèche Classic
  • 27.02 - La Drome Classic
  • 21.03 - 27.03 - Volta a Catalunya
  • 17.04 - Paris-Roubaix
  • 20.04 - La Fleche Wallonne
  • 24.04 - Liege-Bastogne-Liege
Giro d'Italia
Foss-lagkompis sikret seg klatretrøyen med nok en seier
20 MINUTTER SIDEN
Giro d'Italia
Pallkandidat brøt da belgier tok sin første store seier
I GÅR PÅ 15:26