Meritterte Van der Breggen har gjort det til en vane å vinne det belgiske rittet som avsluttes opp den bratte og fryktede stigningen Mur de Huy.
Onsdag fikk den regjerende verdensmesteren tøff konkurranse fra polske Kasia Niewiadoma, men på de siste meterne viste van der Breggen hvorfor hun har monopolisert seierne i Fleche Wallone i en årrekke.
Niewiadoma ble nummer to, mens italienske Elisa Longo Borghini fulgte på tredjeplass.
Sykling
Fremtiden til Boasson-Hagen avklart
21/10/2021 PÅ 13:57
– Det snakkes mest om Mur de Huy på slutten, men det var et tøft ritt fra start av. Faren var høy. Jeg synes også vi gjorde noen taktiske feil underveis, så vi måtte jage. Laget gjorde en god jobb for å rette opp i det, sa 31-åringen i seiersintervjuet.
– Jeg tror du kan si at dette var min vanskeligste seier her. Det ble lagt press på meg som følge av jobben jentene gjorde. Det var godt jeg klarte å vinne, fortsatte hun.
Den amerikanske mesteren Ruth Winder syklet alene i front inn i avslutningen av det 130,2 kilometer lange rittet, men måtte se forspranget sitt bli spist opp i Mur de Huy.
Hun ble til slutt nummer sju.
Anna van der Breggen, som er regjerende verdensmester både i fellesstart og på temposykkelen, gjør sin siste sesong som toppsyklist. I 2022 går hun over i en rolle som sportsdirektør.
Stine Borgli og Katrine Aalerud var begge med i onsdagens startfelt i Belgia, men var ikke med i frontgruppen som gjorde opp om seieren.
(©NTB)
Sykling
Stenberg invitert til banesyklingens Champions League
19/10/2021 PÅ 13:36
Sykling
Kvinnen bak Tour de France-massevelten slipper trolig fengsel
14/10/2021 PÅ 16:26