Etter å ha flørtet med Giro d’Italia-deltakelse en periode er avgjørrelsen nå tatt for Alexander Kristoffs Grand Tour-plan i 2021.
Italia-tur blir det ikke, men heller atter en deltakelse i Tour de France for den norske 33-åringen. Det bekrefter Kristoff overfor Discovery.
Sykling
Tidligere sykkelstjerne drept i ulykke
I GÅR KLOKKEN 15:19
Tidligere i april ytret Kristoff selv et ønske om å få sykle Giro d’Italia. Både Fabio Baldato, sportsdirektør for UAE Team Emirates i Giro d’Italia, og Tour de France-sportsdirektøren Allan Peiper ønsket å ha med Kristoff.
Nå ser det ut til at Peiper og Tour de France vant fram.
– Jeg føler sportsdirektøren vil ha meg. Så hvis jeg ikke kjører er det nok fra høyere hold beskjeden kommer, forteller Kristoff til Discovery.
Dermed følger Kristoff den opprinnelige planen som ble lagt før årets sesong med Tour de France-som hovedmål på Grand Tour-fronten.
Så tidlig som i januar kom UAE Team Emirates med en pressemelding der de tok ut Tadej Pogačar, Marc Hirschi og Alexander Kristoff som lagets tre kapteiner til Tour de France.

Se den dramatiske avslutningen – her vinner Kristoff

Den type uttak har flere lag prøvd seg på tidligere, og mang en gang har utfallet blitt annerledes. Det endelige uttaket skjer nærmere Tour de France-start 26. juni.
Selv virker Kristoff trygg.
– Jeg er rimelig sikker på at det blir Tour de France, konstaterer mannen som vant åpningsetappen og dermed kapret den første gule trøya i fjorårets utgave av sykkelsportens største ritt.

Spania-tur som plan-B

Kristoffs rolle som en humoristisk, stabiliserende og rutinert type i laget var verdifull under fjorårets Tour de France. Selv har 33-åringen fortalt at laglederne merket at supersyklisten Tadej Pogacar er mer avslappet når Kristoff er med.
Kombinert med at Kristoff selv også kan sykle inn resultater på flate etapper gjør det ham verdifull i Tour de France-laget.
Sykkelsporten er dog uforutsigbar.
Skader og eventuell formsvikt har endret mang et planlagt laguttak. Skulle dette skje for Kristoffs Tour de France-planer vil årets siste Grand Tour være en løsning.
– Hvis ikke det blir Touren så får jeg nok plass i vueltaen, som også vil være fint med tanke på VM, beretter UAE-spurteren.
Vuelta a España, den spanske Grand Tour, sykles fra 14. august til 5. september og er som regel et yndet ritt for ryttere som vil spisse formen før VM. Søndag 26. september sykles årets fellesstart for seniorherrene i VM på landeveien.
Det går over belgisk brostein som passer den tidligere Flandern rundt-vinneren svært godt.
Tour de France
Tour de France bryter med 119 år lang tradisjon
I GÅR KLOKKEN 12:06
Arctic Race of Norway
Neste års Arctic Race-løype er klar – avsluttes på Nordkapp
I GÅR KLOKKEN 11:07