Carl Fredrik Hagen gikk inn i 2022 med Giro d'Italia som vårens store mål. Men når den italienske Grand Tour tråkkes i gang neste fredag blir det uten Follo-syklisten på startstreken.
Sykdom har ødelagt mye av våren for Israel-Premier Tech-syklisten.
Sykling
Danske showet på hjemmebane da Groenewegen vant etter massespurt
17 TIMER SIDEN
– Planen blir litt endret. Det er ikke sånn at laget har sagt at «Her er du ikke god nok og du kjører ikke giroen». Men det er en miks av at vi har snakket sammen og hva jeg selv tror er best for resten av sesongen og hva jeg ønsker å prestere og hvilken form jeg ønsker å være, forteller Hagen til Discovery.
– Sykdom er det fryktelig mange som har hatt i feltet og det er dessverre lite man kan gjøre noe med. Men man må bare kalle en spade for en spade og det har ødelagt mye av oppkjøringen som var planlagt til giroen.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Tror han har vunnet løpet - så går det galt

Beinhard periode etter Paris-Nice

I sesongstarten ble det få ritt på Carl Fredrik Hagen. I etterkanten av Paris-Nice kom en veldig sykdomspreget periode.
Nordmannen måtte stå av rittet med luftveisproblemer, noe et hav av ryttere gjorde i årets utgave av det franske WorldTour-rittet.
Men for de fleste handlet det om en ikke så lang sykdosmperiode. Calle fikk det verre
– Jeg fikk jo influensa og så jeg fikk en påfølgende bakterieinfeksjon. Jeg var på antibiotika i ti dager etter influensaen, så det var to uker uten noe som helst trening, forteller 30-åringen.
– Så da var det å bygge kroppen sakte, men sikkert opp igjen.
Først i Tour of the Alps, nesten seks uker etter at han sto av Paris-Nice, var Hagen tilbake i ritt.
– Jeg hadde opprinnelig tenkt å sykle Fleche og Liege, men det var jo ganske lite smart å hoppe inn i de rittene rett fra sykdom. Da var det perfekt å kjøre Alps.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Alvorlig storvelt i Belgia: – Dette er krise

Håper å kjempe seg inn i Tour-diskusjonen

Giro d'Italia 2022 hadde blitt Hagens andre deltakelse i rittet.
– Det er et veldig, veldig kult ritt og det er utrolig kjipt å miste. Men samtidig så har jeg syklet giroen før og jeg gidder ikke å sykle giroen bare for å sykle giroen. Å kjøre i gruppettoen hver dag det gidder jeg ikke. Selv om formen kanskje kunne steget gjennom de tre ukene, men jeg tror det er smart jeg.
Det nye rittprogrammet tar Hagen til Tour de Hongrie og så hjem til Tour of Norway. Så blir det trolig videre til Tour de Suisse i midten av juni.
Elleve dager etter det sveitsiske WorldTour-rittet starter Tour de France. I utgangspunktet er det nok en annen Grand Tour Hagen ser på som sin Grand Tour i år, men helt umulig er det ikke at han tar turen til Frankrike.
– Det er vel ikke tatt ut noe lag til touren og det har vært mye sykdom og skader i laget i år. Så der handler det å vise om at man kan få en plass på laget. Men så er nok det mest realistiske kanskje vueltaen.
– Du har Tour of Norway og Sveits der som to steder der du kan vise at du kan bli med i diskusjonen. Det er klart det er en mulighet, men jeg tenker først og fremst at jeg har lyst til å kjøre bra i de rittene der og da.
Tour de France
Offensiv Bystrøm viste seg fram foran dansk folkehav
I GÅR PÅ 15:19
Tour de France
Nordmann involvert i velt: – Mange ryttere i bakken!
I GÅR PÅ 15:08