Uno-X Pro Cycling Team vokser og vokser. Offensiv sykling har gitt internasjonal oppmerksomhet og etter hvert begynner også resultatene til det norske profflaget å bli mer enn respektable.
Fra den spede begynnelsen som kontinentallag har prosjektet steget raskt i gradene. I 2020 kom den første sesongen som profflag, men da man fikk fullført en skikkelig sesong i 2021 har det virkelig blomstret.
CRO Race
Se video: Trodde han tok sin første proffseier – fire tusendeler (!) skilte én og to
EN DAG SIDEN
Stadig høyere på UCI-rangeringen og med stadig større profiler fører til stadig større mål og drømmer.
Men toppidrett er ikke gratis. Siden starten har Uno-X-laget, som eies av energiselskapet med samme navn, blitt finansiert av selve bedriften. Skal man bygge virkelig stort, så er det lettere å få til med støtte også fra eksterne krefter.
Sykkelsjefen, som også er daglig leder i Uno-X Norge, avslører overfor Discovery at arbeidet med å få ekstern støtte allerede er i gang.
– Vi kommer til å mobilisere rundt det arbeidet omtrent «as we speak» og kommer til å være veldig målrettet i det i høst og i vinter, forteller Haugland.
Den sykkelglade Haugland understreker dog at ingenting står og faller på om man finner sin drømmepartner.
– Det er veldig viktig å si at vi er veldig tydelige på hvor vi skal neste år uansett og i 2023, men vi tror jo fortsatt at det prosjektet her kan vokse seg enda mer langsiktig og større med de riktige partnerne.
Saken fortsetter under videoen.

Se den dramatiske avslutningen – her vinner Kristoff

Vil holde på oppskriften

Uno-X-selskapet ønsker å vokse videre i Norge men har også Danmark som et viktig marked. Dermed er det naturlig å søke mot sør for mulig samarbeid.
Vegar Kulset, daglig leder i Uno-X Mobility som er øverste del av Uno-X-paraplyen, kom nylig med et generelt partnerfrieri på Twitter. Men dro fram LEGO som et eksempel.
– Har du noen drømmepartnere?
– En av dem er jo LEGO, flirer Haugland.
– Eller når Vipps skal få verdensherredømme på fremtidens betalingsløsninger. Eller når vi ser at andre aktører som står i et veiskille fra det vi kan kalle det gamle til det nye, knyttet til bærekraft og energi, fortsetter Sykkelsjefen.
– Nå har vi kommet så langt med det her og er så robuste i det vi bygger at jeg tror vi hadde vært kjempeattraktive for noen partnere i å gjøre det her framover både i Norge og i Danmark.
Skulle man ikke lykkes i jakten, så vil Uno-X fortsette utviklingen like vel.
– Vi skal gjøre det her uansett, men vi ønsker veldig gjerne å ha med oss noen som ser verdien av det vi bygger og som er villig til å investere i det. Det tror vi bare vil styrke prosjektet, så det er ikke et tilfeldig frieri.
Saken fortsetter under videoen.

Ledet med over to minutter – så startet sekundstriden: Se thriller-innspurten her

Strammer skruen på kontraktene

Foreløpig har det blitt bekreftet at Uno-X sender Markus Hoelgaard, Jonas Iversby Hvideberg og Frederik Rodenberg ut til World-lagene på toppnivå etter 2021-sesongen.
De siste sesongene har også Andreas Leknessund og Tobias Foss gått den veien. Med et utviklingsfokus og en tydelig beskjed om at ryttere får forlate laget og ta steget opp om de ønsker det.
Men også her har Uno-X tatt grep for å gjøre det lettere å holde på de viktigste talentene for fremtiden.
– Jeg tror vi har en større hastighet i prosjektet her enn hva folk er klar over. Så har de gutta kontrakter hos oss som ikke er dårligere enn det veldig mange andre er i stand til å tilby. Vi har også strammet skruen betydelig selv.
– Det er en grunn til at de gutta her re-signerer med oss. Vi har en filosofi som handler om utvikling og den biten der, men samtidig så skjønner vi at når vi skal løfte laget mot WorldTour så krever det noe av oss med tanke på hva vi skal tilby dem.

Skryt fra utlandet

At det dog fremdeles kommer til å være ryttere som forlater laget er som forventet. Utvikling er fortsatt i hovedsetet.
– Vi legger opp til den dynamikken selv og jeg tror vi kommer til å finne vår posisjon i det her på grunn av det.
Haugland tar det som et vitnesbyrd på at internasjonal sykkelsport har fått øynene opp for Uno-X-prosjektet.
– Jeg snakket med Servais Knaven (sportsdirektør i INEOS Grenadiers) på sykkeltur her i Tour of Norway og han er av den oppfatning at om vi klarer å holde det her sammen noen år nå så mener han at vi sikter mot å være et av verdens fremste lag. Det var hans klare oppfatning slik vi driver på for øyeblikket.
Sett denne?

Her går det galt for rytteren: Tar salto og knekker sykkelen

CRO Race
Føler med Svindal etter selv å ha overvunnet kreften: – Andre så kanskje alvoret mer enn meg
I GÅR KLOKKEN 14:30
Giro d'Italia
2023-utgaven av Giro d'Italia starter i gammel togtrasé
I GÅR KLOKKEN 13:22