Da corona også traff sykkelverden, ble så godt som alt utsatt – og en ny rittkalender stablet på beina. Giro d’Italia arrangeres vanligvis i mai, men skal nå altså sykles mellom 3. og 25. oktober.
Det blir årets store mål for Hagen.
Sykling
Tidligere sykkelstjerne drept i ulykke
30/11/2022 KLOKKEN 15:19

Snøfrykt

Det blir spennende. Den siste uken i rittet er både knallhard, og byr på sinnssykt mange høydemeter. I tillegg er man kommet til slutten av oktober, sier Hagen.
– Frykter du etapper med snø?
– Ja, det er helt åpenbart at det kan komme snø i fjellene i nord. Livigno på 1800 meter har ofte hatt snø i på den tiden, så det er ikke unaturlig om det skjer i årets Giro, sier syklisten som er bosatt i Oppegård.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Se de vakre bildene fra Hagens monsterøkt

Avslører Giro-ambisjonene

Hagen sjokkerte nærmest sykkelverden med sin 8. plass i sammendraget i fjorårets Vuelta a Espana. Endelig hadde Norge også en syklist som kunne krige med verdens beste klatrere. I år har han kjørt knallharde økter i den norske fjellheimen mens korona-epidemien har herjet.
– Nå vet jeg litt mer om hva som venter meg, og når jeg skal være klar. Nå er det et mål der fremme når jeg kjører de tøffeste øktene, forklarer han, og fortsetter; - Jeg prøver å simulere de tøffeste fjelletappene som kommer i Giro’en i den norske fjellheimen.
– Hva er et godt Giro-resultat for din del?
– En optimal Giro resultatmessig kommer jo litt an på hva man velger å gå for, men jeg håper å kjempe om enten en etappeseier, eller et sammenlagtresultat som er bra, tatt dette spesielle året i betraktning,
I tillegg er det klart at fokus på tempo-egenskaper blir viktig inn mot etapperittet. Hagen sier han ennå ikke vet hvordan laget blir skrudd sammen, og om han får en kapteinsrolle i Giro’en.
Jeg ser per nå for meg en fri rolle, men vi har ikke diskutert detaljene ennå.
PS! Hagen re-sesongdebuterer i det franske tredagersrittet «Tour de l’Ain», som går fra 7. til 9. august.
Tour de France
Tour de France bryter med 119 år lang tradisjon
30/11/2022 KLOKKEN 12:06
Arctic Race of Norway
Neste års Arctic Race-løype er klar – avsluttes på Nordkapp
30/11/2022 KLOKKEN 11:07